BİR BÖLÜM ÖĞRENCİLER PAZARTESİ DERS BAŞI YAPIYOR…

BİR BÖLÜM ÖĞRENCİLER PAZARTESİ DERS BAŞI YAPIYOR… Uyum programı kapsamında okullar erken açıldı. Geçtiğimiz yıllarda ana sınıf ve 1. Sınıflar için uygulanan programa bu yıl 5.sınıf ve Lise 1. Sınıflar da dahil edildi. MEB, bu yıl ana sınıflar ve 1. Sınıflar için uygulanan uyum programının kapsamını genişletti. Buna göre ortaokula başlangıç olan 5.sıflarla 9. Yani..

Tarih : Okunma : 19 Defa Okundu... Yorum Yap

BİR BÖLÜM ÖĞRENCİLER PAZARTESİ DERS BAŞI YAPIYOR…

Uyum programı kapsamında okullar erken açıldı. Geçtiğimiz yıllarda ana sınıf ve 1. Sınıflar için uygulanan programa bu yıl 5.sınıf ve Lise 1. Sınıflar da dahil edildi.

MEB, bu yıl ana sınıflar ve 1. Sınıflar için uygulanan uyum programının kapsamını genişletti. Buna göre ortaokula başlangıç olan 5.sıflarla 9. Yani Lise birler de bu programa dahil edildi.

Bu bir hafta erken gitme olayı zorunlu değil. Devamsızlık yazılmayacak sadece okula uyum sağlama amaçlı ,yani ders işlenmeyecek. Diğer sınıf öğrencileri ise normal okulların açılış tarihi olan 15 Eylül 2014 Pazartesi günü okula başlayacaklardır.

Okul yaşamının ilk adımını atarken çocuklar farklı tepkiler geliştirebiliyorlar. Eğitim hayatının ilk basamağı sayılan bu güzel başlangıçta çocuklar birçok sorunla baş etmek zorunda kalabiliyor. Çocukların okulda karşılaşacağı zor durumlarda ebeveynler kimi zaman ne yapacağına, nasıl davranacağına doğru karar veremiyorlar.

İşte bu durumda çocukların okullarına adapte olabilmesi için:

Bir emekli Eğitimci gözüyle bakacak olursak:

Öncelikle çocuklar anne babasının yokluğundan veya güven duydukları ortamdan evinden uzakta kalmaktan korkarlar. İlk defa anne babasından ayrılacak olan çocuğun okula gitmeyi reddetmesi, bir süre okula gitmesi ve daha sonra ağlama krizlerine girmesi, öfke patlamaları gibi davranış sorunlarının olması, okula gitmek yerine evde kalmayı tercih etmesi çok doğal tepkilerdir. Anne-babasından hiç ayrı kalmamış çocukların endişe ve kaygıyı fazla hissetmemesi için okula başlamadan önce kısa süreli ayrılıklara hazırlanması gerekir.

Çocuğunuzun, istemediği zaman okuldan alınacağını bilmesi veya bunu sezmesi, okula uyumunu ve düzenli devam etmesinin sağlanmasını zorlaştırır. Bu nedenle, okul ile ilgili önemli bir sorun ya da hastalık durumu olmadığı sürece okuldan ayrılmasının söz konusu olmadığını çocuğunuza anlatmalısınız.

İlk birkaç gün çocuğunuzun yeni ortama güven duyması ve aşinalık kazanması için öğretmenlerin önerileri doğrultusunda annesi veya babası okulda belli bir süre kalabilirsiniz. Ancak bunun birkaç günü geçmemesine dikkat etmelisiniz.

Çocuğunuza önce okulu ve öğretmenini tanıtmalısınız.

Okula bırakırken vedalaşma süresini kısa tutmalısınız ve tutarlı davranmalısınız.

Çocuğunuza ‘’Ağlarsan seni okula almazlar’’ gibi cümleler söylemekten kaçının. Bu gibi ifadeler çocuğunuzun okulla ilgili olumsuz düşünceler geliştirmesine neden olabilir.

5. SIFLAR DA OKULA ERKEN BAŞLIYOR:

Bu yıl ortaokula geçen öğrenciler de uyum programı kapsamında derslerine erken başlayacaklar. Çocukluktan ergenliğe geçiş dönemine giren 5.sınıf öğrencilerinin çevrelerinde ve yaşamlarında farklılıklar meydana gelebilmektedir. Bu dönemde çocuklara karşı ailelerin ve öğretmenlerin daha anlayışlı olması gerekmektedir.

Aileler çocuklarını daha çok dinlemeli, ergenlik dönemine özgü birtakım davranış değişiklikleri hoş görülmelidir. Bu dönemde çocuklarda meydana gelen değişiklikler çocuğun ortama uyum sağlamasını zorlaştırdığı için beşinci sınıfa geçen öğrenciler için de uyum programının yapılması aileler için son derece faydalı olacaktır.

Orhan YAZICILAR

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş