DÖVİZ DÜŞTÜ; MARKETLERDE ÇİT YOK..!

DÖVİZ DÜŞTÜ; MARKETLERDE ÇİT YOK..! Dövizde yaşanan hızlı düşüşün market raflarına da yansıması gerekirken; mâlesef hiç birini kılları kıpırdamıyor… “Döviz kurundaki yükselişi baz alarak fiyatları bir gecede yükselten marketler dövizin düşüşüyle aynı hızda indirime gitti mi? Gitmedi…! Bir kısım küçük esnaf günü kurtarmaya çalışırken, piyasayı tekelleştirmeye çalışan zincir marketler; hâlâ zamlı fiyatlardan ürünleri satıyorlar. Satmaya..

Tarih : Okunma : 26 Defa Okundu... Yorum Yap

DÖVİZ DÜŞTÜ; MARKETLERDE ÇİT YOK..!

Dövizde yaşanan hızlı düşüşün market raflarına da yansıması gerekirken; mâlesef hiç birini kılları kıpırdamıyor…
“Döviz kurundaki yükselişi baz alarak fiyatları bir gecede yükselten marketler dövizin düşüşüyle aynı hızda indirime gitti mi? Gitmedi…!
Bir kısım küçük esnaf günü kurtarmaya çalışırken, piyasayı tekelleştirmeye çalışan zincir marketler; hâlâ zamlı fiyatlardan ürünleri satıyorlar. Satmaya da devam ediyorla. Fiyat düşürmeye hiç de niyetli görünmüyorlar..
Bu ülkede hep birlikte yaşıyoruz. Birden bire zengin olmanın anlamı yok. Ticaret İl Müdürlüğü teyakkuzda olmalıdır. Henüz ilimizde bu konuda bir kımıldama yok..
Bu fırsatçılara göz açtırmamalıdırlar.. Öyle ümit ediyorum ki; yakın zamanda etiketler eski haline dönecektir.
Bu durumda olan halka oluyor. Hepimize oluyor.
Enteresandır; hâlâ bazı gıda ve inşaat malzemelerine gizlice, sessizce zamlar yapılmaya devam ediyor.
Durum böyle devam ederse; ki, ediyor o zaman da gerekirse vatandaşlar olarak;  bu marketlerden alışverişi kesmeliyiz.. Ülkesini ve milletini seven insanların ticaret anlayışı bu değildir. Vatandaşın cebinden ellerini çekmeleri gerek.
Bir an önce çeksinlar…!
Halkın ekmeğinde gözü olan; her kim olursa olsun, en ağır cezaya çarptırılmalıdır… Herkes kendine çeki düzen vermelidir.
Bu bir insanı, vicdanı görevdir.

Orhan YAZICILAR

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş