SONUÇ İYİ OLMASA’ DA ;FUTBOL BU!…

SONUÇ İYİ OLMASA’ DA ;FUTBOL BU!… Dün akşam Karadeniz derbisine izlerken; herkes gibi ben de Hop oturup, Hop kalktım.. Ç. Rizespor daha ilk yarıda Trabzon kalesine 3-4 gol bırakabilirdi. Kaçırdıklarımız en az 1 puanımıza mal oldu. Yani bu takım oynadığı futbolun karşılığında 1 puanı hak etmişti. Ne yapalım!.. Beceriksizliğimize yanalım. Dersek yanlış olmaz. Futbol kalitesi..

Tarih : Okunma : 30 Defa Okundu... Yorum Yap

SONUÇ İYİ OLMASA’ DA ;FUTBOL BU!…

Dün akşam Karadeniz derbisine izlerken; herkes gibi ben de Hop oturup, Hop kalktım..

Ç. Rizespor daha ilk yarıda Trabzon kalesine 3-4 gol bırakabilirdi. Kaçırdıklarımız en az 1 puanımıza mal oldu. Yani bu takım oynadığı futbolun karşılığında 1 puanı hak etmişti. Ne yapalım!.. Beceriksizliğimize yanalım. Dersek yanlış olmaz.

Futbol kalitesi çok yüksek olmasa da, nefes kesen bir ilk yarı izledik. O kadar çok pozisyon oldu ki; izlerken not almakta zorlandım.

Hikmet Karamanla ilk kez sahaya çıkan Ç. Rizespor önde basıyor ve rakip kaleyi düşündüğünü daha ilk dakikalarda belli ediyordu.

İlk yarıda 3 etkili pas üreten Eren’in ilk güzel ortasına da Kweuke topa iyi vuramıyor, Trabzon rahat bir nefes alıyordu.

Maçın başında Ç. Rizespor kaptığı toplarla her seferinde hızla rakip kaleye gidiyordu. Bu durum karşısında rakip Trabzonspor orta sahası bu ataklara çok şeffaf kalıyordu. Hızla direk kaleye gitmek isterken, dönenleri Ç. Rizespor toparlayamadı.

Trabzonspor’un ilk golünden önce ve sonra, ilk yarıda Kweuke 3, Holosko 1 olmak üzere çok net pozisyon buldu. Kabul etmek lazım ki ilk yarıda Trabzonspor; inanın geçen hafta Konya’da oynanan Beşiktaş maçınında ötesinde bir skorla karşılaşabilirdi. Ama Ç. Rizespor’un defansı hata üstüne hata yapınca Kaleci Serkan’ın çaresizliği kötü sonucu belirledi.

Trabzonspor’da Yusuf ve Sefa maçta direkt belirleyici oldular. Ç. Rizespor’un yeni teknik direktörü Hikmet Karaman’ın gerklei önlemleri alması bordo mavili takımın çabk tıkanmasına önemli rol oynadı.

Serkan Kırıntılı sahanın en iyisiydi. Kaleci Fatihte keza çok iyiydi. İlk yarıda Serkan M. Ekici’nin dosana giden şutunu inanılmaz biçimde kurtarışı maçın en güzel hareketiydi. Serkan ikinci yarıda da önemli kurtarışlara imza attı.

Ç. Rizespor bu maçta görüldü ki büyük çaba gösterdi ama; beceri düzeyinin düşüklüğü gol atmada ya da galibiyet için sorun yaşamaya devam ediyor.

Sonuç olarak: Bu maçta görüldü ki gerek Hikmet hocanın varlığı azda olsa iyi futbol adına yeterli sebep görülebilir. Ancak Trabzonspor’un kötü oynarken de kazanması, büyük takım refleksini ortaya koymasındandır. Bunu da başardılar. Ç. Rizespor ise bol gol pozisyonları bulmasına rağmen gol yollarında sıkıntı yaşaması önemli bir eksikliktir. Umarım kısa süre de bu güzel futbolun karşılığını; futbolun meyvesi olan golleri de bulur.

Unutmayalım futbolun meyvesi gol ise; futbolcunun da meyvesi seyircidir. Haftaya Antep maçında buluşmak üzere…

Orhan Yazıcılar

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş