İşyurtları Malatya Ürün ve El Sanatları Fuarı Açıldı

Malatya (CUHA) – Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından Malatya’da düzenlenen Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı. Fuar 23 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak. 58 ceza infaz kurumu işyurtları müdürlüklerinde ortaya konulan ve 180’den fazla iş kolunda üretilen ürünlerin sergilendiği fuarın açılışında bir konuşma yapan Adalet Bakan Yardımcısı Selahattin Menteş, mesleki..

Tarih : Okunma : 15 Defa Okundu... Yorum Yap

Malatya (CUHA) – Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu tarafından Malatya’da düzenlenen Ürün ve El Sanatları Fuarı açıldı. Fuar 23 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak.

58 ceza infaz kurumu işyurtları müdürlüklerinde ortaya konulan ve 180’den fazla iş kolunda üretilen ürünlerin sergilendiği fuarın açılışında bir konuşma yapan Adalet Bakan Yardımcısı Selahattin Menteş, mesleki eğitim çalışmalarıyla tahliye olan hükümlülerin toplumsal hayatta tutunarak sorumluluk sahibi bireyler haline geldiğini belirtti. Menteş, “Kuruluşunda sayısı 156 olan işyurtlarımızda o tarihte 3 bin 214 hükümlü ve tutuklu çalışmakta iken 2018 yılı sonu itibariyle sayıları 302 olan işyurtlarımızda toplam 58 bin 595 hükümlü ve tutukluyu buldu” diye konuştu.

İşyurtları Kurumu’nun çalışmalarıyla ülke ekonomisine yönelik katkısını anlatan Adalet Menteş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“İşyurtları Kurumu; faaliyetleri ile günümüz Türkiye’sinde çalışma hayatına destek sağlayan, katma değeri yüksek bir kurumumuzdur. Eğitim ve geliştirme faaliyetleri ile topluma kazandırma amacını güden insan odaklı infaz sistemimiz, modern ve gelişmiş ülkelerdeki infaz sistemlerine örnek gösterilebilecek durumdadır. Malatya’da açtığımız fuarda 58 Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu’nda ürettiğimiz ürünler, kurumlarımızda görev yapan 195 personelle cezaları infaz edilen hükümlüler tarafından sergilenecek. Fuar 23 Nisan’a kadar ziyarete açık olacak.”

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş