Erzincan’da Yaban Hayat Foto Kapanlarla Görüntülendi

Erzincan (CUHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Erzincan Şube Müdürlüğü’nün yaban hayvanlarının tür tespiti ve popülasyonun tespiti amacıyla belirli avlaklara kurduğu 40 foto kapanla, ayı, tilki, kurt, yaban domuzu, dağ keçisi, vaşak ve nesli tükenmekte olan ur kekliği görüntülendi. Tarım ve Orman Bakanlığı Erzincan Şube Müdürlüğü tarafından Erzincan’da yaban hayvanların görüntülenmesi için çeşitli avlak bölgelerine..

Tarih : Okunma : 60 Defa Okundu... Yorum Yap

Erzincan (CUHA) – Tarım ve Orman Bakanlığı Erzincan Şube Müdürlüğü’nün yaban hayvanlarının tür tespiti ve popülasyonun tespiti amacıyla belirli avlaklara kurduğu 40 foto kapanla, ayı, tilki, kurt, yaban domuzu, dağ keçisi, vaşak ve nesli tükenmekte olan ur kekliği görüntülendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı Erzincan Şube Müdürlüğü tarafından Erzincan’da yaban hayvanların görüntülenmesi için çeşitli avlak bölgelerine kurulan foto kapanlar ile son zamanlarda görüntülenen hayvan sayısının arttığı kaydedildi. Özellikle av ve yaban hayvanlarının daha fazla çeşitlilik gösterdiği alanlarda bulunan foto kapanlar belirli aralıklarla kontrol edilip çekmiş olduğu fotoğraf ve videolar tür izleme çalışmalarında kullanılırken, Erzincan’da varlığı şüpheli durumda olan ur kekliğine rastlandı. 2 bin 500 rakım üzerinde yaşayan ve nesli tükenme tehlikesi ile karşı karşıya olan ur kekliğinin foto kapan sayesinde Erzincan’daki varlığı kanıtlandı. Foto kapan görüntülerinde, ur kekliği ile birlikte yaban keçisi, boz ayı, yaban domuzu, yabani tavşan, kınalı keklik, tilki, kurt gibi yaban hayvanlarına da rastlandı.

Ulusal Biyolojik Çeşitlilik Envanteri ve İzleme Projesi kapsamında belirli noktalara kurulan foto kapanlarla hem yaban hayatı izleniyor hem de kaçak avcılığın önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş