Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatı Devam Ediyor

Ankara (CUHA) – Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından olan Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatı’nın; Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Deniz Hava Komutanlığında (Kartepe/Kocaeli) yapılmakta olduğunu bildirdi. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatında; -Seferberlik sisteminin denenmesi, -Tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi, -Yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye..

Tarih : Okunma : 39 Defa Okundu... Yorum Yap

Ankara (CUHA) – Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından olan Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatı’nın; Deniz Kuvvetleri Komutanlığının Deniz Hava Komutanlığında (Kartepe/Kocaeli) yapılmakta olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, şöyle denildi:

“Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatında;

-Seferberlik sisteminin denenmesi,

-Tatbikata katılacak yedek personelin sefer görevlerine yönelik eğitilmesi,

-Yedek personelin seferde kullanacağı silah, teçhizat, araç ve malzemeye intibakları,

-Yedek personel ile ilgili tebliğ ve celp işlemlerinde askeri ve mülki makamlar arasında koordinasyonun ve yükümlülerle iletişimin tesis edilmesi,

-Seferberlik ve savaş halinde bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile Silahlı Kuvvetler arasında yürütülecek müşterek faaliyetlerin denenmesi amaçlanmaktadır.

-Yıldırım-2019 Seferberlik Tatbikatına 40 yedek personel, 6 araç ile kamu kurum ve kuruluşlarından bazı unsurlar katılmaktadır.”

 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş