YAPIMI DEVAM EDEN YOL VE TÜNELLERİMİZ

YAPIMI DEVAM EDEN YOL VE TÜNELLERİMİZ Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren ve hizmete girdiklerinde, ekonomi, sosyal ve refah düzeyini gelişmiş ülkeler düzeyine çıkartacak olan ve halen ülkemizin dört bir yanında yapımları devam eden tarihi projelerle ilgili, hiçbir siyası amaç gütmeyen kamuoyunu bilgilendirme yazılarıma devam ediyorum. İlk önce Rize’miz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgemizi yakından ilgilendiren, Rize-Erzurum..

Tarih : Okunma : 25 Defa Okundu... Yorum Yap

YAPIMI DEVAM EDEN YOL VE TÜNELLERİMİZ

Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren ve hizmete girdiklerinde, ekonomi, sosyal ve refah düzeyini gelişmiş ülkeler düzeyine çıkartacak olan ve halen ülkemizin dört bir yanında yapımları devam eden tarihi projelerle ilgili, hiçbir siyası amaç gütmeyen kamuoyunu bilgilendirme yazılarıma devam ediyorum.

İlk önce Rize’miz, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgemizi yakından ilgilendiren, Rize-Erzurum karayolu üzerindeki Tünel zincirlerinin 3 ve sonuncusu olan 7200 metre uzunluğundaki Erzurum, Pazaryolu ilçesi KIRIK Tüneli ihalesinin kesinleştiği bilgisini aktarmış olayım.

Yapımı devam eden ve tamamlanmasına bir yıl gibi bir süre kalan, Türkiye’nin en uzun ve Dünyanın, 3.en uzun çift tüplü tünel olan 14.700 metrelik Ovit Tünelinden sonra 7200 Metrelik çift tüplü KIRIK Tüneli ihalesi geçtiğimiz günlerde gerçekleşmiş oldu.

Erzurum tarafından Ovit tüneli ile ilgili yıllarca vermiş olduğu mücadele ile tanınan, 30 yıllık Erzurum İl Genel Meclis Üyesi ve Erzurum Kent Konseyi ikinci Başkanı Tahsin Bayramoğlu abimiz beni arayarak bu önemli müjdeyi, Rizeli hemşerilerime selam ve sevgilerimi ileterek yaz ve haberini de duyur talebinde bulunmuştu. Rize- Erzurum, Kırık tüneli haberinin ihalesinin kesinleşmesi haberini Ovit tüneli ve dağının en meşhur yazarlarından, İsmet Kösoğlu abimiz yazarak bölge basınına servis yapmıştı.

Sevgili okuyucularım; İsterseniz gelin yapımına bu ay başlanan Kırık tüneli ile ilgili telefonla Tahsin Bayramoğlu abimizin bana aktardıklarınızı bilgilerinize sunayım. Bayramoğlu, “Kırık Tüneli, Ovit tüneli geçti için olmazsa olmaz yatırımdır. Kırık tüneli zamanında olmazsa Ovit Tünelinin hiçbir anlamı yoktur. Yer tesliminden sonra bu ay içerisinde ilgili yüklenici firma tünelin yapımı çalışmalarına başlamış olacaktır. Ovit tünelinin en önemli ikinci ayağı olan Kırık tünelinin başlatılması çalışmalarını aylardır bekliyorduk. 13 Şubat 2014 de ihale yapılmış, fakat sonrasında iptal edilmişti. İhale yeniden kabul edilerek kesinleşmiş oldu. Bu tünelimiz 188 Milyon dolara mal olacak tünel çift tüplü ve 7200 metre uzunluğunda olacak. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün planladığı ve 2013 yılında ilan ettiği, Erzurum-Aşkale yol ayrımı, İspir Devlet Yolu Kırık Tüneli (Bağlantı Yolları Dahil) Km. 63+880-79+663.89 Kesiminin Yapım’ ihalesi, 13 Şubat 2014 tarihinde yapıldı. Karayolları Genel Müdürlüğü, Kırık Tüneli ihalesi için yaklaşık maliyeti 400 milyon 434 bin 854 TL olarak belirlemiş oldu. 7 bin 200 metrelik Kırık Tüneli’nin de yapılmasıyla Kuzey-Güney koridoru üzerinde, İspir-Erzurum arasındaki mevcut güzergâh da yaklaşık 30 kilometre kısalacak ve böylece, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu Bölgesi kesintisiz bölünmüş yolla birbirine bağlanmış olacak.” şeklindeki bilgileri bizimle paylaştı, bendenizde bu bilgileri siz kıymetli Okuyucularımla paylaşıyor. Ve Ovit tünelinin 2016 yılında hiçbir can kaybının olmadan tamamlanarak hizmete açılmasını Allah’tan niyaz ediyorum. Bu önemli eseri kısa zamanda ülkemize kazandıran, Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a şükran ve dualarımı sunuyorum.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş