TURUNCU MASA’DAN 52 BİN 50 ENGELLİ YOLCU YARARLANDI

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI: ULAŞIM VE İLETİŞİMDE ‘ENGELSİZ PROJELER’ TURUNCU MASA’DAN 52 BİN 50 ENGELLİ YOLCU YARARLANDI MİLLİ TREN PROJESİ’ ENGELLİ BİREYLERİN KULLANIMA GÖRE PROJELENDİRİLDİ Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Turuncu Masa’dan 52 bin 50 yolcu yararlandı, ‘Erişebilirlik Belgesi’ almış havalimanı sayısı 40’a yükseldi, ‘Millî Tren Projesi’ engelli bireylerin kullanımına göre projelendirildi, Demiryolu..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI:

ULAŞIM VE İLETİŞİMDE ‘ENGELSİZ PROJELER’

TURUNCU MASA’DAN 52 BİN 50 ENGELLİ YOLCU YARARLANDI

MİLLİ TREN PROJESİ’ ENGELLİ BİREYLERİN KULLANIMA GÖRE PROJELENDİRİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yaptığı yazılı açıklamada, “Turuncu Masa’dan 52 bin 50 yolcu yararlandı, ‘Erişebilirlik Belgesi’ almış havalimanı sayısı 40’a yükseldi, ‘Millî Tren Projesi’ engelli bireylerin kullanımına göre projelendirildi, Demiryolu ‘Erişilebilir Ulaşım’ çalışmaları ile 1 milyon 142 bin 142 engelli yolcu seyahat etti” dedi.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, engellilerin, hava, demir ve kara yolları ulaşım ağından daha kolay yararlanabilmesi amacıyla çeşitli projeler yürütüyor. Bakanlık, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla yapılan çalışmaları aktardı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada; 2021’de yürürlüğe giren Erişilebilir Ulaşım Stratejisi ve Eylem Planı ile her yerde, herkes için ve her zaman ulaşımda erişilebilirliğin sağlanması ve tüm yeni ulaşım girişimlerinin tamamen erişilebilir hale getirilmesi doğrultusunda çalışıldığı ifade edildi.

YOLCU DOSTU HAVALİMANI PROJESİ

Bakanlık, hareket kabiliyeti kısıtlı bireylerin ulaşımda erişilebilirlik ihtiyaçlarına yönelik hizmetler sunulduğunu belirtti. Bu kapsamda, her noktaya ulaşımın sağlanmasının yanı sıra her bireye ulaşmak amacıyla ‘Erişilebilir Hizmet Ağı’ oluşturma çalışmaları yapıyor.

Ülkemizde bugüne kadar ‘Erişilebilirlik Belgesi’ almış toplam 40 havalimanı bulunuyor.

Bu kapsamda, söz konusu havalimanlarında da erişilebilirlik standartlarına uygun danışma, pasaport, bilet satış ve check-in bankoları ile erişilebilir tuvaletler oluşturuldu. Ayrıca erişilebilirlik standartlarına uygun rampa ve basamaklar tesis edildi, hissedilebilir yer zemin döşemeleri yapıldı.

Erişilebilirlik standartlarına sahip engelli otoparkı oluşturulurken engelli yolcuların ücretsiz olarak bu hizmetten faydalanabilmeleri sağlanıyor.

Terminallerde diğer katlara erişimi sağlayan rampalar, İngilizce ve Türkçe sesli uyarı veren ve Braille kabartmalı butonları bulunan, tekerlekli sandalyeliler tarafından da kullanılabilecek ölçülerde asansörler hayata geçirildi.

Terminal içinde ve dışında standartlara uygun tahsis edilmiş engelli telefonları bulunuyor. Terminal içindeki yeme içme mahallerine ulaşımda kot farklılıkları giderildi. Engelli yolcuların dinlenmeleri için yeterli sayıda koltuk grubu planlandı.

İSTANBUL HAVALİMANI ‘ERİŞEBİLİRLİK HİZMETLERİ’ İLE DE ÖNE ÇIKIYOR

Türkiye’nin uluslararası alandaki etkisini ve etkinliğini artıran İstanbul Havalimanı aynı zamanda ‘Erişe bilirlik Hizmetleri’ ile de öne çıkıyor. İstanbul Havalimanı’nda bulunan çok özel misafir odasında istairport.com web sitesinden başvuru yaparak ‘Çok Özel Misafir Kartı’ alan Demans, Cerebral Palsi, Otizm ve Down Sendromlu yolcular; uçuş kapıları bölgesinde bulunan ‘Çok Özel Misafir’ odalarında sakin bir zaman geçirebiliyor ve İGA Buggy araçlarından bir refakatçileriyle beraber ücretsiz faydalanabiliyor.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş