Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Anıt Ağaçları Koruma Altına Alıyor

Ankara (CUHA) – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan ve yaşları 500 ile 700 arasında değişen anıt ağaçları koruma altına alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşları 500 ile 700 arasında değişen, fiziksel özellikleri itibariyle kendi türleri arasında alışılmışın dışında boyutlara ulaşan anıt ağaçları koruma altına alıyor. Bulunduğu bölgenin tarihi ve kültürel dokusunda da..

Tarih : Okunma : 27 Defa Okundu... Yorum Yap

Ankara (CUHA) – Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye’nin farklı bölgelerinde bulunan ve yaşları 500 ile 700 arasında değişen anıt ağaçları koruma altına alıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yaşları 500 ile 700 arasında değişen, fiziksel özellikleri itibariyle kendi türleri arasında alışılmışın dışında boyutlara ulaşan anıt ağaçları koruma altına alıyor. Bulunduğu bölgenin tarihi ve kültürel dokusunda da önemli yere sahip olan bu ağaçların bakımını üstlenen Bakanlık, Türkiye genelinde kayıt altına aldığı ve sayıları 10 bine yaklaşan anıt ağaçlara yenilerini ekledi. Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Hatay’ın Pavas ilçesindeki 500 yaşındaki doğu çınarı ile Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde bulunan ve yaşları 500–700 arasında değişen sekiz adet zeytin ağacı anıt ağaç olarak tescil edilerek koruma altına alındı. Böylece Türkiye genelinde korunan anıt ağaç sayısı 9 bin 356’ya yükseldi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş