ARTIK YERLİ UZAY ARACIMIZ VAR

ARTIK YERLİ UZAY ARACIMIZ VAR Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü ilk milli yer gözlem uydusu Göktürk-2, 18 Aralık 2012 Salı günü Türkiye saatiyle 18.12’de Çin Halk Cumhuriyeti’nin Gansu Eyaleti’ndeki Jiuquan Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. % 80’i yerli üretim olan uydu,13 dakika sonra Dünyadan 686 kilometre yükseklikteki yörüngesine yerleşti. 98 dakikada Dünyanın etrafında bir tur atacak olan uydu, Norveç..

Tarih : Okunma : 22 Defa Okundu... Yorum Yap

ARTIK YERLİ UZAY ARACIMIZ VAR

Türkiye’nin yüksek çözünürlüklü ilk milli yer gözlem uydusu Göktürk-2, 18 Aralık 2012 Salı günü Türkiye saatiyle 18.12’de Çin Halk Cumhuriyeti’nin Gansu Eyaleti’ndeki Jiuquan Uzay Merkezi’nden fırlatıldı. % 80’i yerli üretim olan uydu,13 dakika sonra Dünyadan 686 kilometre yükseklikteki yörüngesine yerleşti. 98 dakikada Dünyanın etrafında bir tur atacak olan uydu, Norveç ve Çin’den yönlendirilecek.

2.5 metre çözünürlüğe sahip Göktürk-2, HD kalitesinde resim gönderebilecek. Elde edilecek görüntüler, askeri alanda istihbarat, sivil alanlarda ise tarımsal ürün analizleri, rekolte tahminleri, zirai mücadele, çevre kirliliği, doğal afetlerin sebep olduğu hasarların değerlendirilmesi, şehir planlama, haritacılık, ormanlar, sahiller ve kaçak yapıların tespiti gibi amaçlarla kullanılabilecek.

Türkiye’nin ilk yerli gözlem uydusu RASAT, 17 Ağustos 2011 tarihinde başarılı bir şekilde uzaya fırlatılmıştı. Göktürk-2 uydusu, RASAT uydusuna göre 3 kat daha yüksek görüntü çözünürlüğüne ve 4 kat daha yüksek kütleye sahip. Türkiye’nin bulunduğu bölge üzerinden yaklaşık 15 saatte bir geçecek olan uydu birçok kamerayı barındırıyor.

Göktürk-2 sayesinde dünyayı BBG evi gibi izleyeceğiz. Başkaları bizi nasıl bu zamana kadar görüntülediyse, artık biz de benzer şekilde o ülkelerin mevcut hareketlerini görebileceğiz. İşte bu nedenle başta Avrupa ülkeleri olmak üzere birçok ülke bu önemli başarımızdan

 

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş