Arınç: Dünyada sadece Erdoğan’a nasip oldu

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Dünyada hiçbir insan çıkıp da yanındaki İsrail cumhurbaşkanına ‘katil’ diyememiştir. Zalimlere karşı hakikati haykırmak şükür, içimizden birine nasip oldu” dedi. Partisinin Manisa İl Başkanlığınca düzenlenen iftara katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında, ramazan ayının Türkiye’de huzur içinde geçmesine rağmen Irak, Suriye, Gazze, Filistin, Afganistan, Pakistan ve Myanmar’da Arakan Müslümanlarının bulunduğu yerde, tüm dünya coğrafyasında Müslüman..

Tarih : Okunma : 19 Defa Okundu... Yorum Yap

Başbakan Yardımcısı Arınç, “Dünyada hiçbir insan çıkıp da yanındaki İsrail cumhurbaşkanına ‘katil’ diyememiştir. Zalimlere karşı hakikati haykırmak şükür, içimizden birine nasip oldu” dedi.

Partisinin Manisa İl Başkanlığınca düzenlenen iftara katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç konuşmasında, ramazan ayının Türkiye’de huzur içinde geçmesine rağmen Irak, Suriye, Gazze, Filistin, Afganistan, Pakistan ve Myanmar’da Arakan Müslümanlarının bulunduğu yerde, tüm dünya coğrafyasında Müslüman olmaları nedeniyle zulüm gören, vahşice öldürülenler olduğunu söyledi.

Filistin’e yardımların başladığına işaret eden Arınç, şunları söyledi:

“Bir yandan diplomaside ateşkesi sağlamak ve haksızlık yapanlara fırsat sormak üzere tüm dünyaya adeta haykırıyoruz. Sesimizin çok yankılandığını söyleyemiyorum. ABD duyarsız, İsrail’in kendisini koruduğu iddia ediyor. Almanya duyarsız, Merkel ‘İsrail’in yaptığı doğrudur’ diyor. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplanıyor, bir kınama kararı bile çıkmıyor. Tüm bunlar acıdır ama daha acı olan, Müslümanların bu ızdıraplarına duyarsız kalan, birilerinin helak olmasından kendi iktidar ve diktatörlükleri için adeta sevinç duyan, adı Müslüman ülkelerin yöneticileri de var. Tek başınayız, her zaman zalimden değil, mazlumdan, mağdurdan, güçlüden değil, haklıdan yana olduk, her zaman böyleydik, böyle olacağız.”

Kumsalda oynayan çocukların, kundaktaki bebeklerin, anne ve babalarının üzerine bomba atan İsrail’in, terör uyguladığını vurgulayan Arınç, “Diplomatik kanalları işletmekten, gönlümüzün orada olduğun ifade edip elimizde avucumuzda ne varsa göndermekten başka bir şey yapamıyoruz. Yüreğimizin yarısı Gazze’deki kardeşlerimizle” ifadelerini kullandı.

Arınç, ABD, Almanya,  batı ve Müslüman Arap ülkelerini büyük kısmının İsrail’in saldırılarına duyarsız kaldığına işaret ederek, şöyle devam etti:

İsrail, çalınmış vatan üzerinde kuruldu. Filistin topraklarına İsrail devleti kurmak için yüzyıllar boyu çalıştılar. Abdülhamid’i tahttan indiren bunlardı. Abdülhamid toprak vermedi, düşürülürken ‘En büyük suçun bu oldu’ dediler. Arkası da kötü geldi. İsrail’i ilk tanıyan ülkelerden biri de 1948’de Türkiye oldu. İsrail zulmetmesin, oradaki insanları öldürmesin noktasında tedbir alınması lazım. Bunu sadece Türkiye söylüyor. Hiç kimse bunlara karşı ağzını açamaz, çünkü bunlar mali piyasalarda, medyada, hükümetlerde güçlüdür. İsrail’in yaptığı hataları diline dolayacak tek siyaset adamı dünyada çıkmamıştır ta ki Recep Tayyip Erdoğan’a kadar.”

– “One minute” olayının etkilerini anlatırken duygulandı

“Bir vefa borcu olarak, hepimizin hakkını helal etmesi için gereken çok önemli bir sebep söylüyorum” diyen Arınç, şunları anlattı:

Tam 5 yıl önce Davos’taki görüşmelerde, İsrail cumhurbaşkanı biraz yüksek sesle atıp tutuyor. Başbakan Erdoğan, elini kuvvetle vurarak sunucuya ‘Konuşacağım’ diyor. ‘Bitti’ diyorlar, ‘Konuşacağım’ diyor. One minute, oradan çıktı. Adamın neredeyse suratına vuracak, eline vuruyor ve konuşmaya başlıyor. Ne diyor yanındaki İsrail cumhurbaşkanına, ‘Sesini çok yükseltme, benim hoşuma gitmiyor. Siz katilsiniz ancak insan öldürmesini bilirsiniz’ diyor. 5 sene öncesine değil, 20, 40, 50 sene öncesine gidin, dünyada hiçbir insan çıkıp da yanındaki İsrail cumhurbaşkanına ‘katil’ diyememiştir. Zalimlere karşı hakikati haykırmak çok şükür, içimizden birine nasip oldu, o da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan.

Arınç, bu olayın ardından Türkiye’den yurt dışına gidenlerin her zaman alkış, takdir ve gözyaşlarıyla karşılandığını belirterek, kalabalık grupla umreye giden tanıdığının, hesabı ödemek istediğinde, Türkiyeli oldukların öğrenen iş yeri sahibinin “Sizin hesabınızda Davos’ta ödendi” cevabı vermesini, duygulanarak anlattı.

“Cihadın üstün olanı, zalim sultana karşı hakikati söylemektedir. ‘Sen zalimsin’ diyebilmiş insan cumhurbaşkanı adayı olmuşsa ona ‘cumhurbaşkanım’ demek, hepimiz için büyük şereftir” diyen Arınç, şöyle devam etti:

“Benim cumhurbaşkanı adayımı 77 milyon insan tanıyor. Toplumun belli kesiminde sevmeyen insanlar da olabilir ama sevmemek, yaptıklarını takdir etmemek değildir. Cesur, kararlı, inançlı, fakirden, milletten, ezilenlerden yana, mutlaka diyeceklerdir. Bizim bilinmeyen tarafımız yok. Biz meşhur bir insanı getirip, mazisi karanlık insanları getirip cumhurbaşkanı adayı yapmadık. Oradan buradan oy devşirelim de ola da bir karambolde çıkarız, o karambolde çıkarız diyenlerden aday göstermedik. Adıyla sanıyla sülalesiyle yaşadığıyla eşiyle çocukları yaptıkları yapamadıklarıyla, okuduğu şiirden dolayı 4,5 aylık mahkumiyetiyle halkın kahramanı olmuş insandan bahsediyoruz. Türkiye’nin cumhurbaşkanlığına işte böyle biri layıktır, Allah da nasip etsin.”

Arınç, Başbakan Erdoğan’ın seçilmesinin ardından partinin başına kimin geçeceğiyle ilgili ise kimsenin endişe etmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş