RİZESPOR’UN KURUCUSU VE İLK BAŞKANI BAHATTİN ÇOŞKUN

RİZESPOR’UN KURUCUSU VE İLK BAŞKANI BAHATTİN ÇOŞKUN Fatih Sultan KAR / İST. Spor Kulüpleri var oldukça kurucularıyla anılırlar. Örneğin Galatasaray Ali Sami Yen’i, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu’nu, Sarıyerspor Yusuf Ziya Öniş’i, Trabzonspor Hüseyin Aynı Aker’i unutmaz. Takımlarının maç yaptığı stada veya şehrin önemli yerlerine adını verirler. Kulüp ve şehir kurucusunu anar. Çünkü bu bir vefanın gereğidir…

Tarih : Okunma : 225 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZESPOR’UN KURUCUSU VE İLK BAŞKANI BAHATTİN ÇOŞKUN

Fatih Sultan KAR / İST.

Spor Kulüpleri var oldukça kurucularıyla anılırlar. Örneğin Galatasaray Ali Sami Yen’i, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu’nu, Sarıyerspor Yusuf Ziya Öniş’i, Trabzonspor Hüseyin Aynı Aker’i unutmaz. Takımlarının maç yaptığı stada veya şehrin önemli yerlerine adını verirler. Kulüp ve şehir kurucusunu anar. Çünkü bu bir vefanın gereğidir. Ama bu anlayışa Rize’de istisnalar dışında rastlamak mümkün değildir.

Unutmak olmaz

Rizespor’un kurucuları arasında yer alan ve kulübümüzün ilk başkanı olma onurunu yıllarca taşıyan Bahattin Coşkun, kişiliği ve verdiği hizmetlerle Rizespor tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır. Onu unutmak olmaz.

Gençliği memleket hasretiyle geçti

1920 yılında Rize’de doğan Bahattin Coşkun ilk ve orta öğrenimini Rize’de tamamlamış, 1940 yılında Kabataş Lisesi’nden mezun olmuştu. İstanbul Askeri Eczacılık Fakültesini 1944 yılında bitiren Coşkun, aynı yıl ilk görev yeri olan Gelibolu Askeri Hastanesine atanmıştı. Burada 5 yıl görev yaptıktan sonra 1949 yılında Samsun Askeri Hastanesine tayin oldu. Gerek kişiliği ve gerekse bilgi birikimi ile her görev yaptığı yerde ilgiye mazhar olan Bahattin Coşkun için o yıllarda Rize en büyük hasretti. Bahattin Coşkun’un bu hasreti 1954 yılında son buluyor, özlemini çektiği memleketine dönüş kararı alıyordu. Üstelik askeriyeden yüzbaşı rütbesiyle ayrılarak…

Rize’de eczane işletti

O artık Rize’deydi. Bilgi birikimleriyle Rize’ye, Rizeli ’ye hizmet etmek arzusuyla memleketine dönüş yaptığı Rize’de “Yeni eczane” adı altında kendi eczanesini açıyordu. Artık onun eczanesi Rizeli spor adamlarının, sporcuların mekânı oluyordu. Necati Morgül’den Muharrem Kürkçü’ye, Dr. Kerim Vardal’dan Arif Suyabatmaz’a Rize’nin renkli isimleri en güzel sohbetleri orada yapıyorlardı. Rize’ye döneli henüz bir yıl olmuştu ki Rize Çocuk Esirgeme Kurumu Müdürlüğü’ne getirildi. O bu görevini 1980 yılına kadar başarı ile sürdürdü. 1979 yılında eczanesini kapatarak Rize SSK Hastanesinde baş eczacı olarak çalışmaya başladı. 1 Ocak 1982 tarihinde emekli oldu.

Rize sevdalıları iş başında

İş hayatındaki başarılarını sosyal faaliyet alanında da sürdüren Coşkun 1968 yalında Rizespor’un kuruluşunda kurucu başkan olarak görev yaptı. Bahattin Coşkun Rizespor ilk yönetiminde kader birliği yaptığı İsmail Ömeroğlu (As Başkan), Metin Akmehmet (Genel Sekreter), Mehmet Ali Mataracı, Mustafa Özkan ,Muharrem Kürkçü, Dündar Akdeniz, Murat Kumbasar, Sebahattin Ulaş, Musa Dal, Oktay Özkan, İrfan Bilgin, Ahmet Muş ve Ali Velimahmutoğlu ile birlikte ilimizin sportif alanlarda da başarılı olmasının uğraşını verdi.

Babamım birinci evladı Rizespor’du

Bahattin Coşkun, maddi-manevi bütün gücünü Rizespor için seferber etti. Şimdi aramızda olmayan Bahattin Coşkun için şu anda Küçükyalı’da eczacılık yapan oğlu Sedat Coşkun, ‘Babamın birinci evladı Rizespor’du. Rizespor uğruna harcadıklarını kendisi için harcasaydı, şimdi çok daha zengin bir konumda idik’ diyor. 18 Ocak 1982 tarihinde aramızdan ayrılan kurucu başkanımız Bahattin Çoşkun bıraktığı hoş seda ile Rizelilerin gönlünde hep yaşayacaktır. Kendisini ve Rizespor’a emeği geçip de aramızda olmayan herkesi rahmetle anıyor, amatör ve profesyonel kurucumuz olan Muharrem Kürkçü’ye sağlık sıhhat ve uzun ömür diliyorum.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş