Tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Başkan Kasap, mesajında:

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.  Tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Başkan Kasap, mesajında: ‘‘24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu nedenle bugün ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Basın kuruluşları, önemli bir görev icra ederek; halkımıza doğru..

Tarih : Okunma : 15 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısı ile bir mesaj yayımladı.

 Tüm basın mensuplarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlayan Başkan Kasap, mesajında:

‘‘24 Temmuz 1908 tarihi basından sansürün kaldırıldığı tarihtir. Bu nedenle bugün ‘Gazeteciler ve Basın Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Basın kuruluşları, önemli bir görev icra ederek; halkımıza doğru haber alma imkânı sağlamakta ve düşüncelerini başkaları ile paylaşmalarına aracı olmaktadır. Demokratik hayatımızın vazgeçilmezlerinden biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; milletin ortak sesi, gözü, kulağıdır.

            

Gazetecilik ülkemizin vicdanı olma vasfını elinde bulunduran nadide mesleklerden biridir. 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında, milli iradeyi ve demokrasimizi hedef alan hainlere karşı dik bir duruş sergileyen ulusal ve yerel basınımız, milletimizden ve devletimizden yana bir tavır göstererek, hain darbe girişiminin başarısız olmasına katkıda bulunmuştur. Bu da göstermiştir ki, milli değerlere saygılı, demokrasiden yana bir tutumla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencelerinden biridir.

 

Bıkmadan, usanmadan, gece gündüz demeden, zorlu koşullarda, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getiren; başta ilimizde faaliyet gösteren yerel gazete, televizyon, radyo, dergi, internet gazeteleri ve haber ajanslarının temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının Gazeteciler ve Basın Bayramını kutlar, kendilerine başarılar dilerim.’’ dedi

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş