TBMM Başkanı Şentop “İşin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” Konferansına Katıldı

Ankara (CUHA) – TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Memur-Sen’in düzenlediği “İşin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” konulu konferansa katıldı. Şentop, konferansta yaptığı konuşmada, siyasete girmeden önce, öğretim üyesi olduğu dönemde Eğitim-Bir-Sen üyesi olduğunu söyledi. Sendikacılığın sadece sahip olduğu camianın haklarını savunan, onlar için mücadele eden bir alan değil aynı zamanda ülkenin özgürlükler ve demokrasi alanında mücadelesinin de..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

Ankara (CUHA) – TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Memur-Sen’in düzenlediği “İşin Geleceği, Tehditler ve Fırsatlar” konulu konferansa katıldı.

Şentop, konferansta yaptığı konuşmada, siyasete girmeden önce, öğretim üyesi olduğu dönemde Eğitim-Bir-Sen üyesi olduğunu söyledi. Sendikacılığın sadece sahip olduğu camianın haklarını savunan, onlar için mücadele eden bir alan değil aynı zamanda ülkenin özgürlükler ve demokrasi alanında mücadelesinin de önemli bir unsuru olduğunu ifade eden Şentop, “Bu açıdan Türkiye’de yaşanan 28 Şubat post modern müdahale, darbe sırasında Eğitim-Bir-Sen ve Memur- Sen’in çok ciddi çalışmaları, katkıları olmuştu, bir karşı duruş, darbeye karşı bir muhalefet ortaya koyma bakımından” dedi.

Şentop, o dönemde İstanbul’da eski Memur-Sen Genel Başkanlarından Ahmet Gündoğdu ile özellikle öğretmenlerin hakları, din ve din hürriyetiyle ilgili olarak kısıtlamalar konusunda ciddi bir mücadele yürüttüklerini anlattı.

Konuşmanın ardından Şentop, Memur-Sen ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi iş birliğinde gerçekleştirilen “Uluslararası Sendikacılık ve Sosyal Politika Eğitimi”ne katılanlara sertifikalarını verdi. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ise Şentop’a tablo hediye etti.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş