RİZE TRAFİĞİ VE HAFTASI

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle RİZE TRAFİĞİ VE HAFTASI İşlerimin yoğunluğundan kutlaması yapılan Trafik Haftasına katılamadım. Programa davet edilmediğimi de söylemek isterim. Orhan Yazıcılar meslektaşımın köşesinde yazmasıyla haberdar oldum. Trafik haftası kutlamalarını emekli bir eğitimci olarak kaleme alan Orhan Yazıcılar konuyu güzel irdeledi. Yılda bir defa kutlanan Trafik konusunda yaya ve sürücülerin görev ve sorumlulukları bilincinde..

Tarih : Okunma : 20 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

RİZE TRAFİĞİ VE HAFTASI

İşlerimin yoğunluğundan kutlaması yapılan Trafik Haftasına katılamadım. Programa davet edilmediğimi de söylemek isterim.

Orhan Yazıcılar meslektaşımın köşesinde yazmasıyla haberdar oldum.

Trafik haftası kutlamalarını emekli bir eğitimci olarak kaleme alan Orhan Yazıcılar konuyu güzel irdeledi.

Yılda bir defa kutlanan Trafik konusunda yaya ve sürücülerin görev ve sorumlulukları bilincinde olmalıyız.

Günümüzde bilhassa şehir merkezlerinde çözülemeyen ana konuların başında araç trafiğidir. Gelişigüzel park yapılan araçlar trafik akışını engelliyor.

Yerel yöneticilerin sürekli öteleyerek bir türlü yapmadıkları OTOPARKLAR ne pahasına olursa olsun daha fazla geciktirilmeden yapılmalıdır. Hergün artan nüfus ve araç sayısına karşı aynı kalan şehir içi yol ve caddelerde çözüm bulunmalı.

Gerçek olan bir şey var ki bugün araç olmadan yapamadığımız.

Kısa mesafelere bile otomobilimizle gitmek istiyoruz. Belki tembellik yapılıyor ama görmemezlikten gelemeyeceğimiz bir gerçek bu.

Rize’mizin sokakları arabaları artık kaldırmıyor.

Belediye altyapı yatırımı diye yaya kaldırımlarını alabildiğine geniş tutarak araba geçiş yollarını daraltması yanlış olmuştur.

Atatürk Alanının hemen köşesinden(Şeyh Camii karşısındaki) Cumhuriyet Caddesine giden ara sokağın kapatılarak Taksi Durağı haline getirilmesi çok yanlış olmuştur. Zira burası Atatürk alanından Atatürk Caddesine devam eden araç trafiğini bir nebze olsun rahatlatıyordu.

Önümüz Ramazan ve okullar tatil yaz mevsimi. İftara yakın Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde yaşanan trafik sıkışıklığını yaşamak istemiyoruz. Yerel yöneticiler ve Emniyetimizin şimdiden Ramazan ayına ait tedbirler alması lazım.

Yaşadığımız bir sıkıntıda gelişigüzel yapılan araç PARKI.

Araç parkı yapılmaz diye işaret konulan caddelerde PARK yapan araçlara parasal cezalar muhakkak uygulanmalıdır. Örnek vermem gerekirse bu şekildeki araçlar Çarşı Mahallesinde Şeyh Cami etrafında, Eski Orta Camiden Şeytan Sokağında, Hafız Osman Sitesi çevresinde günün her saatinde görülebilir.

Bu yazım ihbar kabul edilerek PARK Yapılmaz tabelası altında park eden araçlar her saatte anılan yerlerde görülebilir ve ceza uygulanabilir.

Defalarca yazdığım bir konuda Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde uygulanan PARKOMAT çalışması.

Bu Caddelerde uygulanan PARKOMAT araç akışının sağlanması için olmamalıdır. Rize’nin iki ana caddesi var. Hastane-Valilik paralel olarak Atatürk ve Cumhuriyet Caddelerinde Ticaret Odası-İsmail Kahraman Kültür Merkezine kadar Parkomat uygulamasına son verilirse araç akışı tıkanmayacaktır.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş