Esnaflık bu güzel coğrafyanın en temel unsurlarından birisidir.

AK PARTİ RİZE MİLLETVEKİLİ SAYIN HASAN KARAL’IN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI   Esnaf ve Sanatkârlar, özellikle işletme sayılarının çokluğu, ülke çapında istihdam oluşturma imkânları, bölgesel kalkınma ve gelişmeye katkıları yönüyle de ülkemizin önemli bir kesimini oluşturmaktadır. Bu çerçevede, esnaf ve sanatkârlarımız ile esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları geçmişte olduğu gibi ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde ve geleceğin..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

AK PARTİ RİZE MİLLETVEKİLİ SAYIN HASAN KARAL’IN AHİLİK HAFTASI KUTLAMA MESAJI

 

Esnaf ve Sanatkârlar, özellikle işletme sayılarının çokluğu, ülke çapında istihdam oluşturma imkânları, bölgesel kalkınma ve gelişmeye katkıları yönüyle de ülkemizin önemli bir kesimini oluşturmaktadır.

Bu çerçevede, esnaf ve sanatkârlarımız ile esnaf ve sanatkârlar meslek kuruluşları geçmişte olduğu gibi ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde ve geleceğin güçlü büyük Türkiye’sinin oluşmasında önemli roller üstlenmiştir.

Tarih boyunca, özellikle büyük krizlerin yaşandığı dönemlerde bir denge ve istikrar unsuru olan ve bunu defalarca kanıtlayan esnaf ve sanatkârlar, ekonomik ve sosyal hayata katkılarının yanında hızla değişen bilimsel ve teknolojik yeniliklere de kolaylıkla uyum sağlayabilen esnek bir yapıya sahip olmak durumundadırlar.

Toplumumuzun direği olan esnaf arkadaşlarımıza olan ilgimiz alakamız azalmadan sürmektedir. Esnaflar ekonomik ve sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir parçası, toplumumuzun bel kemiğidir.

Esnaflık bu güzel coğrafyanın en temel unsurlarından birisidir.

Kurumsal yapısıyla, geçmişte Ahilik teşkilatı ile çok önemli görevler yerine getirmiştir. Esnaflarımız arasındaki bu dayanışma Ahilik geleneğinden geliyor. Bugün sahip olduğumuz birçok güzel değer ve ahlaki ilkelerin temelinde de Ahiliğin olduğunu görmekteyiz.

İnsana, çevreye, tabiata duyulan sevginin, merhametin, kimsesize yardımın, yetime sahip çıkmanın bu denli toplumumuzda yer etmesinde Ahiliğin katkısı büyüktür. Zorda kalanlara yetişen, fakir fukarayı garip gurebayı gözeten anlayış bizde vardır. İşte bu yüzden Esnaf toplumumuzun en temel taşlarından birisidir diyoruz. Esnaflarımız, sadece ticaret ile uğraşan insanlar değildir.

Esnaflarımız aynı zamanda komşumuz, sıkıntılarımızı paylaştığımız dostlarımız, zor günde, dar günde kapısını çaldığımız insanlardır.

Bizlerde ; Esnaf ve sanatkârların tüm bu sosyal, siyasal ve ekonomik dengeler üzerindeki tartışılmaz önemini kavramış olarak, gelişmelerini temin etmek için büyük bir gayret içerisindeyiz.

 

Sosyal ve ekonomik hayatın vazgeçilmez unsuru olan esnaf ve sanatkârlarımıza yönelik hizmetlerimiz dün olduğu gibi bundan sonra da artarak devam edecektir.

Bu anlayışla meslek erbabı yetiştiren, iş ve meslek hayatında saygılı, güler yüzlü ahilik geleneğini esas alan esnaf ve sanatkarlarımızın yetişmesi dileklerimle, başta tüm esnaf ve sanatkârlarımız olmak üzere tüm halkımızın Ahilik Haftasını kutlarım.”

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş