-ESKİ RİZE VALİSİNİN ANILARI

-ESKİ RİZE VALİSİNİN ANILARI -VALİ EROL ZİHNİ GÜRSOY MESLEK YAŞAMINI ’BİR İDARECİNİN İZLERİ VE İZLENİMLERİ’İSMİYLE KİTAPLAŞTIRDI. İSMET KÖSOĞLU RİZE-Rize’nin eski Valilerinden Erol Zihni Gürsoy meslek hayatını’Bir İdarecinin izleri ve izlenimleri’ismiyle bir kitapta toplayarak yayınladı. Çaykaralı emekli Vali Erol Zihni Gürsoy anılarını kitapta topladı. Emekli Vali Gürsoy 1992 yılında Rize de kısa bir süre 33.Vali olarak..

Tarih : Okunma : 34 Defa Okundu... Yorum Yap

-ESKİ RİZE VALİSİNİN ANILARI

-VALİ EROL ZİHNİ GÜRSOY MESLEK YAŞAMINI ’BİR İDARECİNİN İZLERİ VE İZLENİMLERİ’İSMİYLE KİTAPLAŞTIRDI.

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Rize’nin eski Valilerinden Erol Zihni Gürsoy meslek hayatını’Bir İdarecinin izleri ve izlenimleri’ismiyle bir kitapta toplayarak yayınladı.

Çaykaralı emekli Vali Erol Zihni Gürsoy anılarını kitapta topladı. Emekli Vali Gürsoy 1992 yılında Rize de kısa bir süre 33.Vali olarak görevde bulunmuştu. Sonrasın da merkeze valiliğinden emekli oldu. Üç çocuk babası Rize eski Valisi Erol Zihni Gürsoy görev süresince yurdun çok sayıda ilçe ve ilinde Kaymakam ve Vali olarak görev yapmıştı. Gürsoy’un yaşadığı anılarından derlediği kitapta görevde bulunduğu her yerden hatıraları yer almış.1962 yılında askerliğini Çamlıhemşin’de yaptıktan hemen sonra Kaymakamlık görevine de aynı yerde devam eden Türkiye deki tek örnektir. Birçok ilçede Kaymakamlıktan sonra çok genç yaşta 1978 yılında Bitlis Valiliğine atanmış ve 12 Eylül’e kadar Elazığ Valiliğinde bulunmuştu.3 yıllık Manisa Valiliğinden sonra Rize Valiliğine atanan Gürsoy buradan da merkez Valiliğine alınmıştı. Farklı tarihlerde Rize Lisesiyle başlayan Rize görevi Kaymakamlık ve Valilik olarak 9,5 yıl sürmüş.

Görevden alınmada Nihat Mete etkisi

Rize’den merkeze alınmasını kitabında şöyle yazmış Vali Gürsoy’Rizede merkeze alınmam farklılık gösteriyordu. Valiliğe Sosyal Demokrat Parti-Doğru Yol Partisi koalisyonu döneminde atandım. Aynı koalisyon devam ederken görevden alınıyordum. Bu tasarruf ağrıma gitmişti. Ayrıca merkeze alınmam için hiçbir gerekçe yoktu. Aradan 23 yıl geçtikten sonra geriye doğru baktığımda genede haklı bir neden göremiyorum. Tarafsız çevrelerden de işlemi haklı bulan kimseye rastlamadım. Kayıt bakımından şunu söylemeliyim. DYP İl Başkanı Nihat Mete ilk başta idareye yakınlık göstermesine rağmen yasa ve yönetmeliklerle bağdaşmayan talepleri yerine getirilmedikçe karşı tavır almaya başlamıştı. Tayinim için sürekli İçişleri Bakanlığı ve Başbakanlık nezdinde sayısız girişimde bulunmuştur’diye yazmış.

384 sahifelik 1.hamur kâğıda basılı kitap 2017 yılı son ayında basılmış.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş