AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI Aile Danışmanlığı Nedir? Aile danışmanlığı, aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmaları üzerine kurulur ve bu doğrultuda Aile Yasası çerçevesinde gerçekleştirilen psikolojik danışmanlık hizmetine denir. Aile, soyut bir kavram ancak kendi başına bütüncül ve canlı bir kurumdur. Sağlıklı ve fonksiyonel olan aile ve o ailede yetişen,..

Tarih : Okunma : 24 Defa Okundu... Yorum Yap

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKA PROGRAMI

Aile Danışmanlığı Nedir?

Aile danışmanlığı, aileyi oluşturan bireylerin bir araya gelmesi ve paylaştıkları sorunları birlikte çözmeye çalışmaları üzerine kurulur ve bu doğrultuda Aile Yasası çerçevesinde gerçekleştirilen psikolojik danışmanlık hizmetine denir. Aile, soyut bir kavram ancak kendi başına bütüncül ve canlı bir kurumdur. Sağlıklı ve fonksiyonel olan aile ve o ailede yetişen, yaşayan fert hangi toplumda olursa olsun kolaylıkla çevresine uyum sağlar.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Aile Danışmanlığı Yönetmeliği Resmi gazetenin 4 Eylül 2012 tarihli sayısında yayımlandı. Bu eğitime başvurabilecek meslek grupları Sosyal Hizmet, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Hemşirelik, Tıp ve Sosyoloji Mezunlarıdır.

Eğitim yönetmelik çerçevesinde 300 saat teorik; 150 saat süpervizyon; tez çalışması ve canlı vaka çalışması şeklinde gerçekleşecek olup toplam 450 saat olucaktır.

YÖNETMELİĞİN İLGİLİ MADDELERİ:

Aile danışmanının eğitimi ve nitelikleri

MADDE 14 – (1) Sosyal hizmet, psikoloji, sosyoloji, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, tıp, hemşirelik ve çocuk gelişimi alanlarından birinde en az dört yıllık lisans programlarından mezun olanlar, Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu veya üniversitelerden, biri tarafından uygun görülen en az üç yüz saati teorik ve en az otuz saati süpervizyon eşliğinde olmak üzere yüz elli saati uygulamalı toplam dört yüz elli saatlik aile danışmanlığı alanında bir eğitim programını başarıyla tamamladıktan sonra sertifika alanlar, aile danışmanı unvanı alabilir.

Meslek elemanının eğitimi ve nitelikleri

MADDE 15 – (1) Merkezde çalışacak meslek elemanları; tıp, psikolojik danışmanlık ve rehberlik, sosyal hizmet, çocuk gelişimi, okul öncesi öğretmenliği, sosyoloji, aile ve tüketici bilimleri, hemşirelik, psikoloji alanlarından birinde asgari dört yıllık lisans programını tamamlamış olmalıdır.

EĞİTİM ÜCRETİ: Eğitimi 2500 TL KDV dâhil

Ücret ödemeleri %25’i peşin geri kalan kısım 4 taksitte Maksimum özellikli kredi kartları için geçerlidir. Peşin ödeme yapmak isteyenler gerek kredi kartı ile Merkezimizde, gerekse Merkezimizin Ziraat Bankası Merkez Şubesine Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü Hesabına yatırılacaktır. IBAN NO: TR820001002313517044035003 hesap numarasına açıklama olarak “Aile Danışmanlığı Ad-Soyad” yazarak da yatırabilirler.

AİLE DANIŞMANLIĞI SERTİFİKASI NE İŞE YARAYACAK?

1.KAMU KURUMLARINDA ÇALIŞMA İMKÂNI

2. MEMURLARA BAŞKA KURUMA GEÇİŞ İMKÂNI:

3. ÖZEL AİLE DANIŞMA MERKEZİ AÇMA İMKANI:

Kesin kayıtlar için aşağıdaki belgelerle Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Merkez Kampüs Sosyal tesisler 2. kattaki ofisimize gelinmesi gerekmektedir.

– Mezuniyet Belgesi Fotokopisi

– Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

– Ücret peşin yatırılacak ise banka dekontu

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş