VEFA GÖSTEREN VEFA GÖRÜR

VEFA GÖSTEREN VEFA GÖRÜRAHMET MESUT YILMAZ İSMİ HAVAALANINAEKREM ORHON İSMİ İSE OVİT TÜNELİ’NE ÇOK YAKIŞACAK…Siyasi hayatı boyunca, yaşamı boyunca Rize onun için hep birinci öncelik oldu. Her dönem Rize’den aday oldu. Milletvekilliği, Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemlerinde Rize’ye yatırımları oldu. Gurbette kimliğinde Rizeli yazması, araç plakanın 53 olması onun dönemlerinde imtiyazdı. Bu güzel insanın ismi Rize’de..

Tarih : Okunma : 114 Defa Okundu... Yorum Yap

VEFA GÖSTEREN VEFA GÖRÜR
AHMET MESUT YILMAZ İSMİ HAVAALANINA
EKREM ORHON İSMİ İSE OVİT TÜNELİ’NE ÇOK YAKIŞACAK…
Siyasi hayatı boyunca, yaşamı boyunca Rize onun için hep birinci öncelik oldu. Her dönem Rize’den aday oldu. Milletvekilliği, Bakanlığı ve Başbakanlığı dönemlerinde Rize’ye yatırımları oldu. Gurbette kimliğinde Rizeli yazması, araç plakanın 53 olması onun dönemlerinde imtiyazdı. Bu güzel insanın ismi Rize’de yaşatılmalı. Yapılmakta olan Havaalanına Ahmet Mesut Yılmaz isminin verilmesi ona bir vefa borcumuzdur.

Amerika’da kalması için kendisine teklif büyük para tekliflerini düşünmeden geri çeviren, ömrünü İspir Erzurum Yolu’na, Rize’ye vakfeden, 1936 yılında Illinois Üniversitesi master tezi Ovit Tüneli olan ve bu yolda incelemelerde bulunurken vefat eden Ekrem Orhon’un isminin Ovit Tüneli’ne verilmesi ona bir vefa borcumuzdur.

FATİH SULTAN KAR

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş