ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ELEKTRİĞİ YERİNDE GÖRDÜ

-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ELEKTRİĞİ YERİNDE GÖRDÜ -RTEÜ ELEKTRİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ZORLU HES’E TEKNİK GEZİ. İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-RTEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü öğrencileri elektriğin nasıl meydana geldiğini İkizdere Vadisindeki Hidro Elektrik Santrallerini yerinde görerek öğrendiler. RTEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü öğrencileri İkizdere Vadisinde bulunan elektrik dağıtım Trafoları ile Sanko ve Zorlu..

Tarih : Okunma : 14 Defa Okundu... Yorum Yap

-ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİ ELEKTRİĞİ YERİNDE GÖRDÜ

-RTEÜ ELEKTRİK BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNDEN ZORLU HES’E TEKNİK GEZİ.

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-RTEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü öğrencileri elektriğin nasıl meydana geldiğini İkizdere Vadisindeki Hidro Elektrik Santrallerini yerinde görerek öğrendiler.

RTEÜ Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu Elektrik Bölümü öğrencileri İkizdere Vadisinde bulunan elektrik dağıtım Trafoları ile Sanko ve Zorlu HES ‘de teknik gezide bulunarak Sudan elektriğin nasıl elde edildiğini yerinde gördü. Müdür Yardımcısı Hüseyin Kösoğlu, Öğretim Görevlileri Ayhan Akçair, Hasan Turgut, İlyas Köse ve İbrahim Kılıç öğrencileriyle yaptıkları HES gezilerinde teknik olarak okulda gördükleri dersleri pratikte yerinde gördü. Dereden tünele alınan suyun Türbinlerden elektrik üretimine kadar oluşan safhada temiz bir elektrik gördüklerini söyleyen öğrenciler’Hidrolik enerji geriye çevre kirliliği ve kül bırakmayan en temiz elektrik enerjisidir. Bunu İkizdere Vadisindeki HES leri yerinde görünce daha yakından inceleme şansını bulduk. Zorlu HES 1961 yılından bu yana Elektrik üretiyor. O zamanki zor şartlarla yapılan bugün elektrik üreterek ülke enerjisine katkıda bulunmasını takdirle karşıladık. Suyun tünellerden geçerek Türbinlerde enerji ürettikten sonra yine dere yatağına kirlenmeden inmesini gördük. Hidrolik enerjinin en temiz enerjilerin başında geldiğini bir kez daha görmüş olduk’ dediler.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş