TÜRKİYE DİYANET VAKFI RİZE ŞUBESİN’DEN ANLAMLI İFTAR

TÜRKİYE DİYANET VAKFI RİZE ŞUBESİN’DEN ANLAMLI İFTAR Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından, Rize Öğretmenler evinde geniş katılımlı iftar programı düzenlendi. “İyilik Sofrası” adıyla her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar programının bu yılki davetlileri; Şehit aileleri, Engelliler, Suriyeli mülteci aileler, Genç Diyanet öğrencileri ve Rize’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler oldu. Dün, Rize..

Tarih : Okunma : 15 Defa Okundu... Yorum Yap

TÜRKİYE DİYANET VAKFI RİZE ŞUBESİN’DEN ANLAMLI İFTAR

Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesi tarafından, Rize Öğretmenler evinde geniş katılımlı iftar programı düzenlendi.

“İyilik Sofrası” adıyla her yıl Ramazan ayında geleneksel olarak düzenlenen iftar programının bu yılki davetlileri; Şehit aileleri, Engelliler, Suriyeli mülteci aileler, Genç Diyanet öğrencileri ve Rize’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler oldu.

Dün, Rize Öğretmenevinde gerçekleştirilen iftar programına; Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Belediye Başkan Vekili Sultan Yılmaz, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hakan Dedebağı, İl Emniyet Müdürü Altuğ Verdi, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurul Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı, RTE Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar Vural, İl Müftüsü İsmail Yalçın, Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Yurt Kur İl Müdürü Necmettin Yavaşı, Diyanet-Sen Rize Şb. Başkanı Recep Şafak, Memur Sen Rize Başkanı Resul Usta, Din İşleri Yüksek Kurul Uzmanı Mahmut Kayış, Çaykurspor Kulübü Müdürü yazar B.Ali Kavalcı, SGK Rize İl Müdürü Mustafa Bakırcı, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Kemal Aksu, çeşitli kurum ve kuruluşların yöneticileriyle, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Pazarköy Abdulgafur Kart Kuran Kursu Yöneticisi Rahmi Çörek’ın, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, Türkiye Diyanet Vakfı’nın tanıtım sinevizyonu ve israf ile ilgili kamu spotlarının gösterimiyle devam etti. İftar yemeğinin ardından İl Müftümüz İsmail Yalçın, TDV’nin çalışmaları hakkında bilgi vererek içerisinde bulunduğumuz Ramazan ayının manevi havasını ve güzelliklerini paylaşmanın önemine vurgu yaptı. Müftü Yalçın, “Kardeşlik duygularını geliştirmek ve birbirimize sahip çıkmak maksadıyla bu tür organizasyonlarla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Devlet-millet kaynaşması içerisinde bu tür güzellikleri her daim yaşamayı yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, katılımınızdan dolayı herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hilmi Karslı ise, bu yılki Ramazan ayının teması olan “israf” konusuna değinerek, Ramazan’ın manevi atmosferinden azami derecede istifade edilmesi temennisinde bulundu. Birlik, beraberlik ve kardeşliğin önemine değinen Karslı, “birliğin gücünü 15 Temmuz’da hep beraber gördük, Rabbim bu birlikteliğimizi daim eylesin” dedi. İftar yemeğine katılanlar, kendilerini unutmayan Rize Müftülüğüne ve Türkiye Diyanet Vakfı Rize Şubesine, gerçekleştirmiş oldukları anlamlı buluşmadan dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini ifade ettiler. Katılımcıların birlik, beraberlik ve iyilik mesajlarıyla program son buldu. HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş