-TÜNEL İÇİNDE DÜZENLİ TRAFİK İÇİN HIZ SINIRLAMASI GETİRİLDİ.

-OVİT TÜNELİNDE HIZ SINIRI 70 KM. -TÜNEL İÇİNDE DÜZENLİ TRAFİK İÇİN HIZ SINIRLAMASI GETİRİLDİ. İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE-Doğu Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu ve GAP ‘a bağlayan en kısa karayolu üzerinde yapımı tamamlanan 14.300 metre uzunluğundaki Ovit Tünelinden geçen araçlar için hızı sınırlaması getirildi. Kış mevsiminde kar dolayısıyla ulaşıma kapanan Ovit Dağında 2012 yılında açılmaya başlanan Tünel..

Tarih : Okunma : 21 Defa Okundu... Yorum Yap

-OVİT TÜNELİNDE HIZ SINIRI 70 KM.

-TÜNEL İÇİNDE DÜZENLİ TRAFİK İÇİN HIZ SINIRLAMASI GETİRİLDİ.

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-Doğu Karadeniz Bölgesini Doğu Anadolu ve GAP ‘a bağlayan en kısa karayolu üzerinde yapımı tamamlanan 14.300 metre uzunluğundaki Ovit Tünelinden geçen araçlar için hızı sınırlaması getirildi.

Kış mevsiminde kar dolayısıyla ulaşıma kapanan Ovit Dağında 2012 yılında açılmaya başlanan Tünel çalışması 6 yıl sonra tamamlanarak 2018 Haziran seçimi öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmen hizmete açılmıştı. Toplam 2 tüp olarak hizmete giren Tünelin toplam uzunluğu 14.300 metre. Mevcut Tünelde ışıklandırma, havalandırma ve acil çıkış tünel çalışmaları tamamlandı. Sivrikaya köyü çıkışından 2 bin metre rakımdan başlayan Tünele giriş kodu 2257 metreden çıkıyor. Arazi yapısı itibariyle dağın yer yer 600 metre altından geçen tünelin üzerinde Ovit krater Gölü bulunuyor. Dağın zirvesinden 2700 metre uzunluğunda havalandırma ve acil çıkış tüneli de acil çıkışlarda kullanılabilecek şekilde yapılmış. Tünel içinde sabit telefon ve telsiz ile 24 saat haberleşme yapılabiliyor. Tünelde çalışmaların sonlanmasıyla tünel içinde azami hız olarak 70 km.tesbiti yapıldı. Hız sınırını aşanlara cezai yaptırım uygulamasına da geçilecek.

12 ay 365 gün Kuzeyi Güneye, Hayali Gerçeğe bağlayan Ovit Tüneli, 14300 metre kapalı uzunluğu ile dünyada çift tüp olarak inşa edilen en uzun 3. karayolu tüneli olma özelliğine sahip. Ovit Tüneli hizmete girdikten sonra 2018 yılından bu yana Ovit Dağı ulaşıma kapanmıyor 24 saat Rize-Erzurum Doğu Anadolu güzergâhında seyahat edilebiliyor.

Tünel içinde zehirli gaz erken uyarı sistemi ile oksijen, karbonmoksit, karbondioksit, metan, hidrojen sülfür, azot dioksit, kükürt dioksit gazları, tünel içinde sabit detektörler ile ölçülerek bilgisayar ortamında sürekli olarak takip ediliyor.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş