TRSM Koordinasyon Kurulu Rize Devlet Hastanesinde Toplandı

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Rize Devlet Hastanesinin ev sahipliğinde düzenlendi. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı ikinci toplantısı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu ile Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene başkanlığında Rize Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi. Rize İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunca..

Tarih : Okunma : 7 Defa Okundu... Yorum Yap

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Rize Devlet Hastanesinin ev sahipliğinde düzenlendi.

Toplum Ruh Sağlığı Merkezi İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı ikinci toplantısı Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu ile Rize Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Şaban Ergene başkanlığında Rize Devlet Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunca düzenlenen toplantıya Müdürlüğümüz Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığı, Rize Devlet Hastanesi Başhekimliği, Rize Belediyesi Başkanlığı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Rize İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü İŞKUR Rize İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı, Rize Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Rize Ebruli Sanat ve Yaşam Derneği temsilcileri katılım sağlamıştır.

Rize İl Sağlık Müdürlüğü Ruh Sağlığı Birim Uzmanı Salih Yıldırım tarafından Müdürlüğümüzce, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına (DOKAP) sunulmak üzere hazırlanan “Rize İl Sağlık Müdürlüğü Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Mesleki Eğitim ve Rehabilitasyon Atölyesi” projesi komisyon üyelerine sunuldu.

Hazırlanan bu proje ile ağır ruhsal hastalığı bulunan vatandaşlarımıza istihdam ve üretime katkı verme, zamanlarını uygun bir şekilde değerlendirme, kendi yaşamlarını tek başına sürdürebilecek donanım ve yeterliliğe sahip olmaları amacıyla yöresel ve kültürel ürünler üretilecek atölyeler oluşturulacağını ve bu atölyelerden elde edilen gelirler ile hastalarımıza ekonomik katkılar sağlanacağı ayrıca gelirler ile TRSM’yi geliştirmek adına sanatsal ve kültürel anlamda vakit geçirmeleri için, sanat odaları, müzik odaları gibi yeni odalar kurulması planlanan projenin bu anlamda ilk olacak nitelikte olduğu vurgulanmıştır.

Ayrıca TRSM hastalarının atölye çalışmaları sonucunda üretecekleri ürünlerin pazarlanması, hastaların sosyal ve fiziksel aktivitelerinin geliştirilmesi için gerekli faaliyetlerin planlanması da kararlaştırılmıştır.

İlgili kurum ve kuruluşlardan temsilcilerin katılımıyla gerçekleştirilen ve karşılıklı görüş alışverişi şeklinde devam eden toplantı, konuyla ilgili yaşanan sorun ve çözüm önerilerinin istişare edilmesiyle sona erdi.

Toplantı sonrasında kurul üyeleri Rize Devlet Hastanesi yerleşkesinde Toplum Ruh Sağlığı Merkezini ziyaret ederek, hastaların yaptıkları çalışmaları yerinde inceledi

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş