Türkiye'nin en büyüğü resmen açıldı

İlk kez 27 Mart’taki Regaip Kandili’nde ibadete açılan Büyük Çamlıca Camisi, caminin fikir babası, 6 yıl süren inşaatın en yakın takipçisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle dün resmen açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış öncesinde cuma namazını davetlilerle birlikte kıldı. “Rabbim birbirinden büyük eserlerle bu şehre damgamızı vurmayı, İstanbul’a silinmez izler bırakmayı nasip etti” diyen Erdoğan şunları..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

İlk kez 27 Mart’taki Regaip Kandili’nde ibadete açılan Büyük Çamlıca Camisi, caminin fikir babası, 6 yıl süren inşaatın en yakın takipçisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı törenle dün resmen açıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılış öncesinde cuma namazını davetlilerle birlikte kıldı. “Rabbim birbirinden büyük eserlerle bu şehre damgamızı vurmayı, İstanbul’a silinmez izler bırakmayı nasip etti” diyen Erdoğan şunları söyledi:
Türkiye'nin en büyüğü resmen açıldı

HUZUR İÇERİSİNDEYİZ

“İstanbulumuzun güzelliğine güzellik katan Büyük Çamlıca Camisi’nin içinden cemaati, minarelerinden ezanı, kubbesinden kuran nidalarını kıyamete kadar eksik etmesin diye rabbime dua ediyorum. Türkiye’nin en büyük camisi olan Büyük Çamlıca Camisi’ni bir cami-i kebir olarak İstanbul’a kazandırmanın huzuru içerisindeyiz. Sergi salonlarıyla, konferans salonlarıyla, Türk-İslam eserleri müzesiyle burası aynı zamanda büyük bir külliye. Osmanlı-Selçuklu ve modern mimarinin özelliklerini bünyesinde başarıyla birleştiren bu muazzam eserin, kendine has güzellikleriyle, kendine has özellikleriyle şehrimizin sembollerinden biri olacağına inanıyorum.

Kaynak: Hürriyet

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş