sözler tutulmadı, olan gariban vatandaşa oldu

                                                                                                             ..

Tarih : Okunma : 7 Defa Okundu... Yorum Yap

                                                                                                                          

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Karal: Verilen vaatler, NASS’lar unutuldu, sözler tutulmadı, olan gariban vatandaşa oldu

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Hasan Karal, Merkez Bankası’nın faiz kararıyla ilgili olarak, “Merkez Bankası, seçimden sonra art arda 8 kez faiz artırımına gitti. Verilen vaatler, NASS’lar unutuldu, sözler tutulmadı. Olan gariban vatandaşa, hepimize oldu.” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), bugün gerçekleştirdiği toplantının ardından yılın ilk faiz kararını açıkladı. TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın başkanlığında gerçekleşen faiz toplantısında bir haftalık vadeli repo faiz oranını 250 baz puan artırdı. Böylelikle faiz yüzde 45’e çıktı.

 

DEVA Partili Hasan Karal, Merkez Bankası’nın faiz kararını değerlendirdi. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Milletvekili Karal, genel seçimler öncesinde verilen sözlerin tutulmadığını belirtti.

“Yazık, çok yazık, bu ülkeye yazık…”

Uygulanan yanlış ekonomik politikalar dolayısıyla herkesin sıkıntı yaşadığını kaydeden Karal, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Seçim öncesi ‘Faiz devamlı düşecek’ vaadi verildiğinde faiz yüzde 8.5 idi. Merkez Bankası, seçimden sonra art arda 8 kez faiz artırımına gitti. Şimdi faiz yüzde 45 oldu. Verilen vaatler, NASS’lar unutuldu, sözler tutulmadı. Faiz, enflasyon aldı başını gitti, döviz fırladı. Olan gariban vatandaşa, hepimize oldu. Yazık, çok yazık, bu ülkeye yazık…”

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş