Seçime Üçüncü İttifak  Adını ‘Türkiye’ Koydular… 

Seçime Üçüncü İttifak  Adını ‘Türkiye’ Koydular…  (Haber Merkezi)- Türkiye, önündeki olası Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine hazırlanırken; iktidardaki Cumhur İttifakı ile muhalefetteki Millet İttifakının yanında bir üçüncü ittifak daha oluşturuldu.             Muhalefetteki partilerin oluşturduğu ve ‘Altılı Masa’ olarak anılan Millet İttifakı ile iletişim kuramayan sol ve sosyalist partilerin girişimi ve HDP’nin çağrısıyla sol kanatta oluşturulması planlanan ve..

Tarih : Okunma : 18 Defa Okundu... Yorum Yap

Seçime Üçüncü İttifak 

Adını ‘Türkiye’ Koydular… 

(Haber Merkezi)- Türkiye, önündeki olası Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimlerine hazırlanırken; iktidardaki Cumhur İttifakı ile muhalefetteki Millet İttifakının yanında bir üçüncü ittifak daha oluşturuldu.

            Muhalefetteki partilerin oluşturduğu ve ‘Altılı Masa’ olarak anılan Millet İttifakı ile iletişim kuramayan sol ve sosyalist partilerin girişimi ve HDP’nin çağrısıyla sol kanatta oluşturulması planlanan ve adı ‘Emek ve Özgürlük İttifakı’ konan girişim henüz netleşmedi.

            Eylül ayında resmen kuruluşu tamamlanması planlanan ancak net bir açıklama yapılmayan sol ittifaka karşı sağdan hamle geldi ve bu kez, kuruluşunu tamamlayarak bir araya gelen 10 parti, adını ‘Türkiye İttifakı’ koydukları çatı altında bir araya geldi.

            Edinilen bilgilere göre, ‘Büyük Türkiye Partisi, Milli Parti, Anadolu Birliği Partisi, Ülkem Partisi, Yeni Yol Partisi, Vatan Severler Partisi, Güç Birliği Partisi, Adalet Birlik Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi ve Osmanlı Partisi’ genel başkanları bir araya gelerek, oluşturdukları ittifakın kuruluşunu, 27 Aralık’ta ilan etmeye hazırlanıyor.

            Ankara’daki bir otelde, 27 Aralık Salı günü düzenlenecek olan basın toplantısı ile ‘Türkiye İttifakı’nın kuruluşunu açıklayacak olan söz konusu partilerin genel başkanları da basına ve kamuoyuna tanıtılacak.

            Konuya ilişkin yazılı bir davet ve açıklama yapan Milli Parti Genel Başkanı Muhammet Uzun, Türkiye’nin üçüncü büyük ittifakını oluşturduklarını kaydederek; 27 Aralık’ta güçlü bir ittifak açıklayacaklarını, ifade ederek, şunları söyledi:

            “Bu ittifak, milletimizi Cumhur İttifakı ve Millet İttifakına mecbur bırakmayacak. Türk milletinin tümünü kucaklayacak. Bu iki ittifak da, Kandil’den talimat alan, HDP ile temas yapmaktadır. Biz, teröristlerin isteklerini bu milletin temsilcilerine dayatan anlayışı yerle yeksan etmek üzere geliyoruz. Aziz milletimizi bu çıkmazdan kurtaracak, milletimizden icazet alan, milletin iktidarını ortaya koyacağız. ‘Yeter artık söz milletindir’ diyeceğiz.”

            Ülke genelinde kuruluşunu tamamlayan 10 siyasi partinin bir araya geldiğini kaydeden Uzun, açıklamalarını şöyle tamamladı:

            “Milletimizin bu birlikteliğe ihtiyacı vardı. Bu ittifak ihtiyaçtan ortaya çıktı. İttifakta, Milli Parti’miz ile birlikte, ‘Büyük Türkiye Partisi, Anadolu Birliği Partisi, Ülkem Partisi, Yeni Yol Partisi, Vatan Severler Partisi, Güç Birliği Partisi, Adalet Birlik Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi ve Osmanlı Partisi’ olarak kenetlendik ve Türkiye’nin en büyük ittifakını kurduk. Aralık ayının 27’sinde Salı günü Ankara Yenimahalle Akman Otel’de bu büyük ittifakı basın mensuplarının ve büyük Türk milletinin huzurunda ilan edeceğiz. Milletimizi bu açıklamamıza davet ediyoruz.”

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş