SEÇİM ÖNCESİ VE SONRASI RİZE-1

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle SEÇİM ÖNCESİ VE SONRASI RİZE-1 14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasına bakmak istedim. Seçim öncesi, Rahmetli Mesut Yılmaz Başbakanın Bağımsız seçildiği seçim hariç her seçimde 3-0 yapan AKP aynı rahatlıkla 14 Mayıs 2023 seçimine baktı. Bir arkadaşım yazmıştı, ‘’Rize’de ceketimi asarım kazanırım’’ dönemini Rize seçmeninin bu seçimde kırdığı..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

SEÇİM ÖNCESİ VE SONRASI RİZE-1

14 Mayıs Milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi ve sonrasına bakmak istedim.

Seçim öncesi, Rahmetli Mesut Yılmaz Başbakanın Bağımsız seçildiği seçim hariç her seçimde 3-0 yapan AKP aynı rahatlıkla 14 Mayıs 2023 seçimine baktı.

Bir arkadaşım yazmıştı, ‘’Rize’de ceketimi asarım kazanırım’’ dönemini Rize seçmeninin bu seçimde kırdığı bir gerçektir.

AKP’nin aday tespitindeki tercihi kendi iç konusu ama seçmene bunu kabul ettirmek zordu. Zira geçen dönemdeki iki büyük abileri ve hep Bakan saltanatı sürenlerin Rizelilere tepeden bakmaları unutulmadı.

3-0 lık sonuca alışan AKP teşkilatı için 2-1 lik sonuç büyük bir şok oldu ve sonucuna kim katlanır bilemem. Hesabı Genel Başkanları toptan mı keser veya affeder önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Zira AKP’deki çözülme 2019 yerel seçimlerinde Rize’de açıkça kendini göstermişti. Daha doğrusu o seçimde istenmeyen adayların aday yapılması gelecek tehlikenin işaretiydi ama kimse ciddiye almadı.

2019 yerel seçiminde Genel Başkanın memleketinde 4 İlçe Belediyesini kaybeden AKP Rize teşkilatı 14 Mayıs 2023 de 1 Milletvekili kaybederek artçı depremlerinin devamını sağladı.

Seçim meydanlarında yapılan ve yapılmakta olan hizmetlerden çok bahsedildi. Bazı partililer hizmetlerin anlatılamadığından yakınıyor. Kimse yapılan işlerin vatandaşa anlatamadından yakınamaz. Rize’de yazılı ve görsel bütün basın AKP’nin emrindeydi bütün yapılanları aylardır reklam etti, lakin yapılmayanlardan bahsetmediler.

Yapılmayan hangisi derseniz kısaca çok önemeli birini örnek vereceğim,

AKP’nin bütün takımı sakız gibi Ovit Tünelinin yapılan en büyük eser olduğundan bahsetti durdu. Bu hizmet elbette doğrudur, bunu zaten kimse inkâr etmiyor.

Ama 2018 den bu yana Yolunun yapılmadığından hiç bahsedilmedi. Buna Milletvekilleri de dahil.

AKP’li hiç kimse 2018 de Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılan Ovit Tüneline çıkan İkizdere-Sivrikaya arasındaki 20 km lik yolun niye yapılmadığını söylemedi.

AKP li Rizeli siyasetçiler Cumhurbaşkanına bu yolun belki de yapıldığını söylemişlerdir.

Ovit Tüneli ile birlikte Erzurum tarafında başlayan 7200 metrelik KIRIK ile 3100 metrelik DALLIKAVAK tünelleri 10 yıldır tamamlanmamış iken, gerçek olan şu çok sonra delinmeye başlayan 14500 metrelik Zigana Tüneli bütün yollarıyla bitirilerek seçim öncesi hizmete girmiştir.

Ovit Yolunu yapmamak seçimde kaybetmenin de bir etkisidir böyle biline.(devamı gelecek)

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş