Sağlık müdürlüğünden 112 personeline “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede” eğitimi Rize İl Sağlık Müdürlüğünce 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarındaki çalışanlarına “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Çalışanlarının Rolü” eğitimi verildi. “Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi” kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 acil sağlık..
Sağlık müdürlüğünden 112 personeline “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede” eğitimi
Rize İl Sağlık Müdürlüğünce 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarındaki çalışanlarına “Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadelede Sağlık Çalışanlarının Rolü” eğitimi verildi.
“Aile İçi Şiddetle Mücadele Projesi” kapsamında birinci basamak sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi ve farkındalıklarının arttırılması amacıyla İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 acil sağlık hizmetleri istasyonlarındaki çalışanlarına “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Sağlık Çalışanlarının Rolü” konulu eğitim programı gerçekleştirildi.
Rize İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Ruh Sağlığı Birimi tarafından düzenlenen eğitimde, şiddete maruz kalan ve risk altındaki kadınlara sunulan sağlık hizmetlerini etkinleştirmek için birinci basamak sağlık çalışanlarına yönelik düzenlenen eğitimde, sağlık çalışanlarının şiddet vakası ile karşılaşılması durumunda kişinin hangi kurumlara yönlendirilebileceği ve şiddet gören kadının daha fazla örselenmemesi için neler yapılabileceği anlatılmıştır.
Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, “Kadına yönelik şiddet; küresel bir sorun olmasıyla birlikte, kadının maddî ve manevî bütünlüğüne zarar vermesi, kadınlarımızın, kız çocuklarımızın fiziksel ve ruhsal sağlıklarında olumsuz etkiler oluşturması nedeniyle ciddi bir halk sağlığı problemi olarak da karşımıza çıkmaktadır.” dedi.
Tepe, “Kadınlarımızı bilinçlendirme ve şiddete uğrayan kadınların nereden yardım alabileceklerini bilmeleri, şiddetle mücadele etmeleri açısından çok önemlidir. Şiddetin erken tanısını ortaya koymak adına şiddete uğrayan kadınların ilk temas ettiği kişi sağlık çalışanlarımız olduğu için kadına yönelik koruyucu, tedavi edici ve rehabilite edici hizmetlerin entegre bir yaklaşımla ve ekip anlayışıyla ele almada ve aynı zamanda diğer sektörlerle işbirliği içerisinde çalışarak şiddet gören kadınlarımızın daha sonra karşılaşacağı şiddetten koruma, güvenlik duvarı oluşturmalarında ve destek alacağı kurumlara yönlendirilmelerinde sağlık personellerimiz büyük rol oynamaktadır. Bu bağlamda verilen bu eğitimler yoluyla tüm sağlık personellerinin, diğer kamu kurumlarının ve halkın kadına yönelik şiddet konusunda daha bilinçli olmaları böyle eğitimlerle birlikte sağlanması planlanmıştır.” diyerek sözlerini tamamladı.
Katılımcıların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen eğitim, soruların cevaplanması ve Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Seçkin Karaoğlu tarafından katılım belgelerinin takdim edilmesiyle sona erdi.