RTEÜ’de Fotoğraf Okuma ve Kompozisyon Anlatıldı

RTEÜ’de Fotoğraf Okuma ve Kompozisyon Anlatıldı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından hazırlanan söyleşi programında Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, “Fotoğraf Okuma ve Kompozisyon”u anlattı. Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programda, Türkiye’nin dört bir yanında çekmiş olduğu fotoğraflarlar üzerinden katılımcılara kapsamlı bir şekilde bilgiler veren Prof. Dr. Ata..

Tarih : Okunma : 11 Defa Okundu... Yorum Yap

RTEÜ’de Fotoğraf Okuma ve Kompozisyon Anlatıldı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fotoğrafçılık Topluluğu tarafından hazırlanan söyleşi programında Ordu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, “Fotoğraf Okuma ve Kompozisyon”u anlattı.

Üniversitenin Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programda, Türkiye’nin dört bir yanında çekmiş olduğu fotoğraflarlar üzerinden katılımcılara kapsamlı bir şekilde bilgiler veren Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, fotoğrafın görsel bir organizasyon işi olduğunu, sanatsal varlığının yanında ülkemizin tanıtımına ve turizmine de katkı sunduğunu söyledi. Bu alana gönül vermiş kişilerin başarılı bir kareye imza atabilmesi için fotoğraf çekerken mutlaka tekniğe ve kompozisyon kurallarına uymasının şart olduğunu söyleyen Prof. Dr. KAPTAN, kompozisyon çeşitlerini, bir fotoğrafın dilinin nasıl olması ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini de katılımcılarla paylaştı.

Program sonunda Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Genel Sekreteri Adnan ER tarafından katkıları dolayısıyla Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN’a, üniversitenin şilti takdim edildi.

Söyleşinin ardından Prof. Dr. Ata Yakup KAPTAN, makamında ziyaret ettiği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’a kendi çalışmaları içerisinde yer alan “Sarayın İncileri” adlı koleksiyonundan bir eseri hediye etti.GetAttachment (6)GetAttachment (5)GetAttachment (4)

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş