RTEÜ YÜZDE 99.9 DOLULUK ORANI

RTEÜ YÜZDE 99.9 DOLULUK ORANIYLA EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTELERDEN BİRİ OLDU 2015-ÖSYS sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki aktif 10 Fakülte, 6 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan 31 lisans programındaki 2131 kontenjana 2130 öğrenci; 37 ön lisans programındaki 1992 kontenjana da 1989 öğrenci yerleşti. Bu rakamlara göre Üniversitenin ön lisans programları..

Tarih : Okunma : 7 Defa Okundu... Yorum Yap

RTEÜ YÜZDE 99.9 DOLULUK ORANIYLA EN ÇOK TERCİH EDİLEN ÜNİVERSİTELERDEN BİRİ OLDU

2015-ÖSYS sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ndeki aktif 10 Fakülte, 6 Yüksekokul ve 6 Meslek Yüksekokulu bünyesinde yer alan 31 lisans programındaki 2131 kontenjana 2130 öğrenci; 37 ön lisans programındaki 1992 kontenjana da 1989 öğrenci yerleşti. Bu rakamlara göre Üniversitenin ön lisans programları % 99.8 doluluk oranına, lisans programları da % 99.9 doluluk oranına ulaşarak yerleşme ve doluluk oranı açısından rekor bir seviyeye ulaştı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesinin genel doluluk oranı 2013 yılına göre (% 85.9) 14 puan, 2014 yılına göre (% 92) ise yaklaşık olarak 8 puan birden artarak % 99.9’a yükseldi. Bu yerleşme oranı Üniversite kurulduğundan (2006 yılı) bu güne kadar ulaşılan en yüksek yerleşme ve doluluk oranıdır.

Son yıllarda başta akademik kadro ve fiziki alt yapı olmak üzere hemen her alanda büyük bir gelişme ivmesi yakalayan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, ülkemizin ihtiyaç duyduğu ve öğrenciler tarafından talep edilen bölüm ve programlar açmaya devam etti. İstihdam odaklı bir anlayışla açılan bu bölümler öğrenciler tarafından büyük bir ilgi görerek tercih edildi ve % 100 doluluk oranına ulaştı. Bu anlayışla lisans ve ön lisans düzeyinde açılan ve ilk defa öğrenci alan;

Güneysu Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Yüksekokulu bünyesindeki Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Programı; Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bünyesindeki Spor Yöneticiliği programı; Fındıklı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu bünyesindeki Uluslararası Ticaret ve Lojistik programı; Eğitim Fakültesi bünyesindeki Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık ile Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Programları; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bünyesindeki Sosyal Hizmet Bölümü ile Mühendislik Fakültesi bünyesindeki Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü; Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Halkla İlişkiler ve Tanıtım Programı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesindeki Gaz ve Tesisat Teknolojisi programları için belirlenmiş olan kontenjanların tamamı tercih edilerek % 100 doluluk oranına ulaştı. Bu haliyle Üniversite lisans ve ön lisans programları için açılan toplam 4123 kontenjanın 4119’u öğrenciler tarafından tercih edilerek doldurulmuş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi % 99.9 tercih edilirlik ve doluluk oranıyla Türkiye’de en çok tercih edilen üniversitelerden biri oldu.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi 2015-ÖSYS sonuçlarına göre yakalamış olduğu ön lisans programlarında % 99.8’lik ve lisans programlarında da %99.9’lik doluluk oranı ile Ülkemizdeki devlet üniversiteleri içerisinde sıralamada oldukça iyi bir yer edindi. ÖSYS sonuçlarına göre Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, yerleşme ve doluluk oranı açısından, lisans eğitimi veren 104 devlet üniversitesi içerisinde 20. sırada; ön lisans eğitimi veren 99 devlet üniversitesi içerisinde de 17. sırada yer buldu. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ile birlikte 2006 yılında kurulan 15 üniversite ile yerleşme ve doluluk oranı açısından

karşılaştırma yaptığımızda Üniversite, 15 üniversite içerisinde ön lisans yerleştirmede 1. sırada, lisans yerleştirmede ise 4. sırada yer aldı.

2015-ÖSYS ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesini tercih ederek yerleşen toplam 4119 öğrenciye ek olarak; önümüzdeki günlerde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Yöneticiliği Programı için yapılacak olan Özel Yetenek sınavı ve bir de Uluslararası öğrenci alımları, lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) eğitimine başlayacak yeni öğrenciler, 2015-ÖSYS ek yerleştirmeler ve dikey geçiş sınavı ile gelecek öğrencilerle birlikte 2015-2016 eğitim öğretim döneminde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine 4500 ile 5000 arasında yeni öğrenci alınacak. Bu öğrencilerle birlikte Üniversitenin öğrenci sayısı, mezunları eksiltip yeni yerleşen öğrenciler eklendiğinde 20 bine yaklaşmakta.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Üniversitemizin nitel ve nicel açıdan gelişerek bu günlere gelmesinde emeği geçen akademik ve idari personelimize, katkıları olan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm paydaşlarımıza, milletvekillerimize, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı başkanı ve üyelerine içtenlikle teşekkür ediyoruz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ailesi’ne yeni katılan tüm öğrencilerimizi tercihlerinden dolayı bir kez daha kutluyor “Üniversitemize Hoş Geldiniz” diyoruz.” dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş