RTEÜ TIP FAKÜLTESİ 40.SIRADA

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle RTEÜ TIP FAKÜLTESİ 40.SIRADA URAP tarafından Türkiye deki Tıp Fakülteleri arasında yapılan araştırmada Rize’deki RTEÜ Tıp Fakültesi 40.sırada yer almış. Enteresandır, Üniversiteye giriş puanlarının açıklandığı zamanda yapılmış bu araştırma öncelikle ilk sıralarda yer alan Tıp Fakültelerini tercih edecek öğrenci adayları için önemli. Araştırma Türkiye’deki 87 Üniversitenin Tıp Fakülteleri arasında yapılmış. Bu..

Tarih : Okunma : 36 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

RTEÜ TIP FAKÜLTESİ 40.SIRADA

URAP tarafından Türkiye deki Tıp Fakülteleri arasında yapılan araştırmada Rize’deki RTEÜ Tıp Fakültesi 40.sırada yer almış.

Enteresandır, Üniversiteye giriş puanlarının açıklandığı zamanda yapılmış bu araştırma öncelikle ilk sıralarda yer alan Tıp Fakültelerini tercih edecek öğrenci adayları için önemli.

Araştırma Türkiye’deki 87 Üniversitenin Tıp Fakülteleri arasında yapılmış. Bu sayede öğrenmiş olduk ki yurdumuzda Doktor yetiştiren 87 Tıp Fakültesi var.

87 Tıp Fakültesi arasında il sırayı İstanbul-KOÇ Üniversitesinin Tıp Fakültesi alırken 2.Haccettepe,3.İstanbul Üniversitesi Tıp,4.Ankara Tıp,5.Gazi Tıp,6.Ege Tıp,7.İstanbul Cerrahpaşa,8.Marmara Tıp,9.Dokuz Eylül Tıp,10.Erciyes Tıp.

Bölgemizden Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi 11.sırada yer alırken Trabzon KTÜ Tıp Fakültesi 13.sırada.

Bu Üniversiteler köklü ve imkânı bizden çok daha fazla olan Üniversiteler.

En Genç Üniversitelerden RTEÜ Tıp Fakültesinin 87 Tıp arasında 40.sırada olması bana göre başarısızlık değildir.

Rize Tıp Fakültesinin ismini taşıdığı Cumhurbaşkanımız korumasındadır. O unvana layık büyüyerek gelişmesini ve bölgede sağlık alanında önemli bir merkez olmasını istiyoruz.

Her gün gelişen Tıp bilimi karşısında daha araştırmacı, alanında hızla gelişen Tıp Fakültesi olması yakışır. Emeği geçen bütün akademik çalışanlara teşekküre diyorum.

———

Rize’deki sahipsiz dükkânlar

Merkezdeki PTT binasının hemen bitişiğinde karşılıklı yapılmış küçük işyeri olacak dükkânlar var.

Bu dükkânlar galiba Rize Belediyesi tarafından yapıldı.

Yıllar önce yapılan dükkânlar hiç canlanmadı, yani işyeri olarak hiç hizmet veremedi.

Sebep ne bilemem ama dükkânların kısmen camları, kapıları kırık pejmürde bir durumları var. Sahipsiz oldukları belli.

Dükkânlar sahipsiz kaldı ki içerlerinde köpekler yuva yapmış. Atıl bir vaziyette duran bu işyerlerinin sahibi kim, ya sahip çıkılsın ya da o bölge o görüntü kirliliğinden kurtarılsın

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş