RİZESPOR’DAN BİR MUSTAFA YILMAZ O BİR FUTBOL EFSANESİ

RİZESPOR’DAN BİR MUSTAFA YILMAZO BİR FUTBOL EFSANESİRize Atatürk Stadı’nda Rize TV adına maçları izleyen Alahattin Onay’ın bir karşılaşmadaki heyecanını ve yorumunu hiç unutamam : Mustafa Yılmaz, Mustafa Yılmaz, böyle gol olmaz. Güzel futbol ve örnek kişilik yetmiyorMustafa Yılmaz’ın Rizespor adına unutulmaz golleri ve memleket sevgisi ile dolu bir yüreği vardır.O, Futbolu ve kişiliği ile Rizelilerin..

Tarih : Okunma : 421 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZESPOR’DAN BİR MUSTAFA YILMAZ
O BİR FUTBOL EFSANESİ
Rize Atatürk Stadı’nda Rize TV adına maçları izleyen Alahattin Onay’ın bir karşılaşmadaki heyecanını ve yorumunu hiç unutamam : Mustafa Yılmaz, Mustafa Yılmaz, böyle gol olmaz.

Güzel futbol ve örnek kişilik yetmiyor
Mustafa Yılmaz’ın Rizespor adına unutulmaz golleri ve memleket sevgisi ile dolu bir yüreği vardır.O, Futbolu ve kişiliği ile Rizelilerin sevgisini kazanmıştı. En verimli ve Rizespor’a en faydalı olacağı zamanda ona sahip çıkılmadı. Gittiği her takımda öz veri ile çalıştı ve başarılı oldu.

Gönlümü Rize’de bırakıp gidiyo­rum
Futbol akılla tekniğin birleştiği bir oyun biçimidir. Bir futbolcunun futbol oynadığıyerde oynadığı futbola dikkat ettiği kadar, davranışlarına da dikkat etmesi gerekir. Mustafa Yılmaz Ç.Rizespor’da oynadığı süre içersinde yediden yetmişe herkesin sevgilisi haline gelmişse bu onun oy­nadığı futbol kadar güzel ahla­kıyla gerçekleşmiştir. Ama bir takımda kalmak için iyi futbol ve güzel ahlak yetmiyor­du. 1997 yılında Mustafa Yılmaz’ı canı gibi sev­diği Yeşil-Mavili formadan kopardılar. “Gönlümü Rize’de bırakıp gidiyo­rum” sözleri sevenlerini hüzünlendir­mişti. 1997-1998 sezonunda Çaykur Rizespor’un hücum hattına güç katan gol kralı Mustafa Yılmaz da, Rizespor’a “allahaısmarladık” diyordu. 2. ligin yeni ekiplerinden Ankara Büyükşehir Belediyespor’a transfer olan Mustafa Yılmaz da, Yeşil-Mavili hayranlarını üzüntüye boğan bu kopuşta, bonservisi karşılığında kulübe 6 milyar kazandırıyordu. O “ Ç.Rizespor da top koşturduğum yıllarda ve her zaman yanımda olan Rizelilere çok şeyler borçluyum. Gönlümü Rizespor da bırakarak Ankara’ya geldim. Gelişen olaylar bunu gerektirdi. Rizespor’u ilgi ile takip ediyo­rum. Ve ömrümün sonuna kadar takip edeceğim” diyordu. Rize’deki son günlerinde yanında olduğumdan onun Rize’den istemeyerek gittiğine şahit oldum. Ankara Büyükşehir Belediye Spor’da krallar gibi karşılandığı ve orada rahatının iyi olduğunu duymak bizleri fazlasıyla memnun etmişti. O futbolu ile var olmanın mücadelesini verdi. Sırtını hiçbir zaman dayılara yaslamadı.

Mustafa Yılmaz, sensiz olmaz.
Yldızlar kolay yetişmiyor, ama çok çabuk harcanabili­yor. Rizespor’a yıllarını veren Mustafa Yılmaz, en verimli çağında , bu takımda başarılı olamazmıydı? O’nun bu Rize’den gitmesine seyirci kalanlara, Ankara Büyükşehir Belediye Spor’da oynadığı futbolla cevap veriyordu. Ç.Rizespor yönetiminden Mustafa Yılmaz’a taviz yok diye gazetelerinde başlık atan bir gazeteci arkadaşımız dahi daha sonra kendisiyle yaptığı telefon görüşme­sinde “Mustafa senin yerin doldurulamaz” diyerek hatasını bir nevi telafi ediyordu. Mustafa Yılmaz bu takımda kalıp yeni gelen gençlere ağabeylik yapamazmıydı? Pek tabi yapardı. Ama yaptırmadılar. Ankara Büyükehir Belediye Spor, Malatyaspor ve Çankırı Belediyespor’da bizi layıkıyla temsil etti.

Futbola Rizespor’da başladı
1969 yılında Rize’de doğan Mustafa Yılmaz, 1985 yılında Rizespor alt yapıda futbola başladı. 1988 yılında A Takıma dahil oldu. 1997 yılına kadar Rizespor’da kaldı. Daha sonra sırasıyla Ankara Büyük Şehir Belediyespor ( 3 yıl ), Malatyaspor( 1 yıl ), Çankırı Belediyespor( 2 yıl ) formasını giydi. Futbolunun son yıllarında Çankırı’da şampiyonluk yaşadı.2003 yılında futbolu bıraktı. Daha sonra A Sınıfı Teknik Direktörlük diploması aldı.
Rizespor’a büyük emekleri dokunan futbol başarısını ispatlamış olan Mustafa Yılmaz Rize’de mütevazi bir yaşam sürdürüyor. A Sınıfı Teknik Direktörlük diploması ve futbol birikimi bulunan bu isimden Rizespor yararlanmalıdır

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş