RİZESPOR’DA İZ BIRAKAN BİR YILDIZ: METİN BAK

RİZESPOR’DA İZ BIRAKAN BİR YILDIZ: METİN BAKMetin Bak; Rizespor’a geldiği ilk sezonda şampiyonluk yaşadı. Yedi yıl boyunca Rizespor formasını başarıyla taşıdı. Başarılı futbolunun yanında kişiliğiyle de Rizelilerin gönlünde iz bıraktı. Günümüzde Türk futboluna TÜFAD Başkanı olarak hizmet vermeye devam ediyor. MÜZCİZEYE İMZA ATAN KADRODA YER ALDIRizespor; 1984-85 sezonunda 2.lig A Grubu’nda başlıyordu. Takip takımlar büyük..

Tarih : Okunma : 230 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZESPOR’DA İZ BIRAKAN BİR YILDIZ: METİN BAK
Metin Bak; Rizespor’a geldiği ilk sezonda şampiyonluk yaşadı. Yedi yıl boyunca Rizespor formasını başarıyla taşıdı. Başarılı futbolunun yanında kişiliğiyle de Rizelilerin gönlünde iz bıraktı. Günümüzde Türk futboluna TÜFAD Başkanı olarak hizmet vermeye devam ediyor.

MÜZCİZEYE İMZA ATAN KADRODA YER ALDI
Rizespor; 1984-85 sezonunda 2.lig A Grubu’nda başlıyordu. Takip takımlar büyük transferlerle hareket ederken Rizespor alt yapıdan gelen futbolculara dört-beş yıl Rize’deki amatör takımlarda oynayan oyuncuların birleşmesine Trabzon amatör kümeden gelen Metin Bak ve Turgut Kural ve Erdoğduspor’dan Kemal Topal’ı takıma takviye ederek sezonu açıyordu. Herkes bu takım kesin düşer diyordu. 6. haftadan itibaren liderlik koltuğuna oturan Rizespor, şehrin de her geçen gün havaya girmesi, takım-yönetim-taraftar sacayağının mükemmel birlikteliği ile bir daha zirve koltuğunu kimselere kaptırmıyor, başkanlığını Fehmi Ekşi, teknik sorumluğunu Cesarettin Alptekin’in üstlendiği Rizespor ligi 46 puanla 2. Diyarbakırspor’un 8 puan önünde şampiyon olarak tamamlıyordu.
Bu başarının mimarlarından biri Metin Bak’tır. İkinci lig maratonunda kazanılan şampiyonlukta en büyük paya sahip olan Metin başarılı futbolunu Metin Yeşil Mavili forma altında sekiz gol atarak taçlandırıyor, takımına altın değerinde puanlar kazandırıyordu.

ADAM OLACAK ÇOCUK
6 Ağustosa 1963 tarihinde Trabzon’da doğdu. Maçkalı’dır. Çocukluğu gençliği Trabzon Merkez Cumhuriyet (Hacıkasım) da geçti. Orada sıvrıldı. Futbola Trabzonspor alt yapısında başladı.
Özkan Sümer ve Sadi Tekelioğlu’nun en gözde oyuncuları arasında yer aldı. Özellikle o dönem Trabzonspor Teknik Direktörü olan Özkan Sümer, Trabzonspor Ziyabey Sahası’nda onu ne zaman görse’ Şu çocuğa bakın yüzünden başarı akıyor’ diyerek sevgisini gösterirdi.

DAJON METİN
Trabzonspor’un alt yapısının tüm kategorilerinde forma giyen Metin Bak’a, kendine has bir ‘Lakap’ takılmıştı. Kimileri onu Metin olarak değil de ‘Dajan’ olarak tanırdı. Bak’a ‘Dajan’ lakabını kim takmıştı? Metin Bak bu durumu şöyle anlatıyor; “Mahallemiz ve evimiz Ziyabey Sahası’na çok yakındı. Her gün top oynardık. Trabzonspor alt yapısına seçildim. Bir gün hocamız Sadi Tekelioğlu “senin ismine Dajon ilavesi yaptım” dedi. Meğer hocamız sinemada bir Amerikan filmi izlemiş. Filminde ‘Dajon’ isimli birisi varmış. Ya bana benziyordu. Ya da benim özelliklerimi andırıyordu. Hiç rahatsız olmadım bugüne kadar”.

ÖZKAN SÜMER ONU KAÇIRDI
Trabzonspor Genç Karması ile Almanya’da düzenlenen futbol turnuvalarına katılan Metin Bak’ı burada bir çok yabancı ve yerli kulüpler izlemiş. Bu takımlar sarışın ve kırmızı yanaklı genci transfer etmek istemiş. Uluslararası bir turnuvada Metin’i, Almanya’nın ünlü kulüplerinden olan Bayer Münih de turnuvada takip etmiş, beğenerek transfer etmek istemiş. Bunu öğrenen o dönemin teknik adamı Özkan Sümer, genç futbolcuyu Türkiye’ye kaçırmış. Galatasaray’dan da teklif alan genç futbolcu Trabzonspor alt yapısında kalmış.

17 YIL PROFESYONEL FUTBOL OYNADI
Metin Bak, 1984-2001 yılları arasında toplam 17 yıl profesyonel futbolcu olarak yeşil sahalarda ter döktü. Trabzonspor’dan Rizespor’a transfer olan Bak, futbolun zirvesine çıktı. Yeşil-Mavili takımı Birinci Lig’e çıkaran Rizespor’un kadrosunda forma giyen en etkili oyunculardan biri oldu. Rizespor’da yıldızlaştı. 7 yıl kaldığı Rize’de futbolu kişiliğiyle çok sevildi. Genellikle sol açık bölgesinde görev yapan Metin Bak, sırasıyla Gençlerbirliği, Erzurumspor, Akçaabat Sebatspor, Vanspor, Artvin Hopaspor Beylerbeyi, Ofspor, Arsinspor’da forma giydi. Faal futbol yaşantısına son veren Metin Bak, antrenörlüğü seçti. Göreve Trabzonspor alt yapısında başladı ve Bordo-Mavili genç takımının antrenörlüğüne getirildi. Daha sonra Araklıspor’da da görev yapan Bak, 1461 Trabzon’da teknik direktör Hüsnü Özkara’nın yardımcılığını üstlendi. Bordo-Mavili kulüpte yaklaşık yıl yıla yakın teknik adam olarak çalışan Metin Bak, şu an futbolcu izleme komitesinde yer alıyor. Tüm Türkiye’yi tarayan Trabzonspor tarafından görevlendirilen Bak, genellikle alt yapı için oyuncu izliyor. Yolu Rizespor’dan geçen başarılı futbolcu Bak, 2013’de büyük bir acı yaşadı. Hayat arkadaşı Gülşen Bak’ı kaybetti. Mekanı cennet olsun.

BÜYÜK PROJELER ONUN ESERİ
Futbolculuk, antrenörlüğünün yanı sıra iyi bir cemiyet insanı olan Metin Bak, TÜFAD yönetimlerinde yer alan bir isim oldu. Başkan yardımcılığına kadar yükseldi. Başkan Hayri Tekelioğlu’nun geçirdiği rahatsızlığın ardından yönetim kurulu kararıyla TÜFAD Trabzon Şube Başkanlığına oy birliği ile seçildi. TÜFAD Trabzon Şubesi’nin bugüne kadar gerçekleştirdiği birçok projede imzası olan Metin Bak’a sağlık sıhhat ve mutluluklar diliyoruz.

Fatih Sultan KAR / İST.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş