RİZE’NİN KÜLTÜRÜ ŞEHRİN GİRİŞİNE YANSIDI.

RİZE’NİN KÜLTÜRÜ ŞEHRİN GİRİŞİNE YANSIDI. Göreve geldiği günden bu yana sürekli şehrin estetik görünümüne, tarihine ve kültürüne önem veren ve ilimizde bu yönde çalışmalar yaptıran Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ilimizin kültürel değerlerini şehrin girişine yansıttı. Rize Belediyesi çevre düzenleme çalışmaları kapsamında şehrin kültürel değerlerini daha önce şehir merkezinde yapmış olduğu çalışmaların yanı..

Tarih : Okunma : 50 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE’NİN KÜLTÜRÜ ŞEHRİN GİRİŞİNE YANSIDI.

Göreve geldiği günden bu yana sürekli şehrin estetik görünümüne, tarihine ve kültürüne önem veren ve ilimizde bu yönde çalışmalar yaptıran Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, ilimizin kültürel değerlerini şehrin girişine yansıttı.

Rize Belediyesi çevre düzenleme çalışmaları kapsamında şehrin kültürel değerlerini daha önce şehir merkezinde yapmış olduğu çalışmaların yanı sıra bu kez Alipaşa mahallesi Dedeman önünde bir duvar üzerinde gerçekleştirdi.

Alipaşa mahallesinde ressamlar tarafından yapılan sanatsal çalışmada ilimizin kültürel simgeleri duvar üzerine yansıtıldı. Şehrin girişinde yapılan sanatsal resim çalışmasının içerisinde yöremizi tanıtan ve simgesel hale gelen  Çay Filizi, Kemençe, Tulum, folklor oynayan Karadeniz uşakları, Atmaca, balıkçılığı anlatan  TAKA, Kara Kovan Peteği, Bal, Taş Köprüsü, Rize Mimarisini yansıtan Ahşap ve Kesme taş yapımı Ev, Rafting sporu, Nalya gibi simgesel resim çalışmaları  yer alıyor.

Rize Belediyesi tarafından şehir girişinde yapılan bu renkli çalışma ilimize yeni gelen misafirlerin ilgisini çekerken, halkımızın beğenisini topluyor.

ŞEHRİN ÜST KISIMIDA RENKLENDİRİLİYOR.

Rize’nin girişinde yapılan bu renkli çalışmanın bir başka benzeri de ilimizin üst kısmına yapılıyor. Rize’yi yukarıdan izlemek isteyenlerin sürekli aktif olarak kullanmış oldukları dağ başı yolu güzergahı üzerinde bulunan Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezi altında bulunan duvarda da Rize Belediyesi tarafından sanatkar ressamlar eşliğinde benzer bir çalışma yapılıyor.

IMG-20151020-WA0000   IMG_2543   IMG_2542   IMG_2532   IMG_2527

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş