RİZELİLER GEÇ EVLENİYOR

RİZELİLER GEÇ EVLENİYOR Rizeliler daha geç yaşta evleniyor. Evlilik yaşında Türkiye ortalaması erkeklerde 28, kadınlarda 25 iken Rize’de ise erkekler 29,5 kadınlar 27 yaşında evliliğe evet diyor. HABER ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU Rize’de 2023 yılında 1927 çift nikah masasında birlikte yaşamaya evet dedi. Şehirde evliliğe karar verenlerin yaşı Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı. Kentte çiftler artık daha..

Tarih : Okunma : 13 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZELİLER GEÇ EVLENİYOR
Rizeliler daha geç yaşta evleniyor. Evlilik yaşında Türkiye ortalaması erkeklerde 28, kadınlarda 25 iken Rize’de ise erkekler 29,5 kadınlar 27 yaşında evliliğe evet diyor.
HABER ÇİĞDEM HACIFAZLIOĞLU
Rize’de 2023 yılında 1927 çift nikah masasında birlikte yaşamaya evet dedi. Şehirde evliliğe karar verenlerin yaşı Türkiye ortalamasının üzerinde yer aldı. Kentte çiftler artık daha ilerleyen yaşlarda evlenmeye karar veriyor.
Açıklanan 2023 evlilik istatistiklerine göre Rizeliler daha geç yaşta evlenmeyi tercih eden sayılı iller arasında yer alıyor. Son 5 yıllık verilere göre Türkiye ortalamasında kadınlar 25, erkekler ise 28 yaşında evliliğe adım atarken, Rize’de ise erkekler ortalama 29, 5, kadınlar 27 yaşında evleniyor.
Rize’de evlilik yaşı son 5 yıldır erkekler de 29 yaş ile aynı seyirde devam ederken, kadınlarda ise 26 ile 26,5 yaş aralığında olan evlilik yaşı 27 ye yükseldi.: https://www.haberimrize.com/rizeliler-gec-evleniyor/ ‎
Bin nüfus başına düşen evlenme sayısını ifade eden kaba evlenme hızı oranlarına bakıldığında ise Rize 5.5 kaba evlenme hızı ile Türkiye ortalamasında orta sıralarda yer aldı. Yani Rize’de ne çok fazla, ne de çok az evlilik gerçekleşiyor.
Öte yandan Rize’de akraba evlilikleri giderek azalıyor. 2023 yılında kıyılan 1927 nikahın sadece 24 adedi akraba evliliği olarak gerçekleşti

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş