Rizeli Gençler, Şühedanın İzinde Sarıkamış’ta Ecdadına Koştu

Rizeli Gençler, Şühedanın İzinde Sarıkamış’ta Ecdadına Koştu Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türkiye Şehitleriyle Yürüyor vefa yürüyüşüne Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Rize Belediyesi katkılarıyla Rize’den 100 genç şühedanın izninde ecdadına koştu… Gençlik ve Spor Bakanlığının, “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları”nda binlerce genç, şehitler..

Tarih : Okunma : 17 Defa Okundu... Yorum Yap

Rizeli Gençler, Şühedanın İzinde Sarıkamış’ta Ecdadına Koştu

Kars’ın Sarıkamış ilçesinde, Sarıkamış Harekatı’nın 105. yılı anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Türkiye Şehitleriyle Yürüyor vefa yürüyüşüne Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Rize Belediyesi katkılarıyla Rize’den 100 genç şühedanın izninde ecdadına koştu…

Gençlik ve Spor Bakanlığının, “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” sloganıyla düzenlenen “Sarıkamış Şehitlerini Anma Programları”nda binlerce genç, şehitler için yürüdü ….

Türkiye’nin birçok ilinden ve yurt dışından genç, yaşlı çok sayıda vatandaş, sabahın erken saatlerinde, “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” etkinliğine katılmak üzere, Sarıkamış ilçesinin Soğanlı ve Allahuekber dağları arasındaki Kızılçubuk zirvesinde bir araya geldi…

Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi üyesi gençler Sarıkamış’ta yapılan anma programına katılarak 10 kilometre yol yürüyerek şehitlerin yaşadıklarını hissetmeye çalıştılar.

Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikler, 2-5 Ocak’ta gerçekleştirildi..Etkinlikler kapsamında 5 Ocak Pazar günü “Türkiye Şehitleriyle Yürüyor” anma yürüyüşü düzenlendi..

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yaptığı açıklamada, Sarıkamış Harekatı’nın 105. yıl dönümünde Türkiye’nin dört bir yanından binlerce gencin Sarıkamış’a gelip, ecdadını ve şanlı tarihini anacağını belirterek, “Gençlerimiz tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet olmanın bilinciyle tek yürek olacaklar ve fedakar ecdadını ve şehitlerini anacaklar.” ifadelerini kullandı…

Sarıkamış’ta 105 yıl önce yaşananların, ortaya konulan kahramanlıkların her zaman hatırlanması gerektiğine işaret eden Bakan Kasapoğlu, “Bu cennet toprakları bizlere vatan kılan ecdadın açtığı bu yolda bu aziz coğrafyayı, bu cennet vatanı inşallah gençlerimizle birlikte ilelebet payidar kılacağız.” dedi.

Rize Gençlik Merkezi Müdürü Yasin Çakmakçı :100 gencimiz ile birlikte bura da vatanımız için canlarını 105 yıl önce feda eden aziz şehitlerimizi Allah-u Ekber dağlarında anmak için bir araya geldik.

Vatan savunması için çıktıkları bu zorlu yolda donarak şehit olan binlerce Mehmetçik bizlerin unutulmaz ve unutulmayacak bir yarasıdır. Burada olup bu duyguyu yaşamak bizlere nasip oldu. Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun.

100 gencimiz ile birlikte buraya gelerek bu manevi atmosferi yaşamamızı sağlayan Gençlik ve spor bakanımız Sn Muharrem Kasapoğlu’na şükranlarımızı sunuyoruz ” dedi.

Şehitleri anmak için gerçekleştirilen ve yaklaşık 10 kilometre süren yürüyüşün ardından Kuran-ı Kerim okunarak tüm şehitler için dua edildi.

Türkiye Şehitleriyle Yürüyor etkinliğine,Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile diğer protokol üyeleri katıldı

Turkiyenin en büyük kamu teşekkülü olan ÇAYKUR, her etkinlikte olduğu gibi sosyal sorumluluğun bilincinde olarak,dondurucu soğukta Sarıkamışta onbinlerce insana sıcak çay ikram ettti

Haber:Foto;video Osman Köseoğlu

05 Ocak Pazar

Kars /Sarıkamış

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş