Rize’den Dünya’ya Açılan İlim ve İhtisas Yuvası‏

2006 tarihinde temeli atılan Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi, yoğun bir çalışmayla 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak Rize İlinin siluetinde nadide yerini alarak, Türkiye’de sayılı Dini Yüksek İhtisas Merkezi olarak yoğun bir şekilde faaliyetine devam ediyor. Müftü Yusuf Karali Eğitim merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Eğitim Merkezinin kuruluşu ve çalışmalarının kısa bir değerlendirmesini yaptı…

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

2006 tarihinde temeli atılan Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi, yoğun bir çalışmayla 3 yıl gibi kısa bir sürede tamamlanarak Rize İlinin siluetinde nadide yerini alarak, Türkiye’de sayılı Dini Yüksek İhtisas Merkezi olarak yoğun bir şekilde faaliyetine devam ediyor.

Müftü Yusuf Karali Eğitim merkezi Müdürü Mehmet Bilgin, Eğitim Merkezinin kuruluşu ve çalışmalarının kısa bir değerlendirmesini yaptı.

Bilgin: Daha önce sevimli, küçük bir eğitim yuvası olan ancak işlevini kaybetmiş Avni Akyol ilkokulunun yerinde temelleri yükselen Dini Yüksek İhtisas Merkezimiz 19 Ekim 2009 tarihinde kapılarını öğrencileri, geleceğin din adamlarına açmıştır. Aynı yıl aralık ayında Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanımız Prof.dür. Ali Bardakoğlu’yla birlikte seçkin davetlilerin ve coşkulu bir kalabalığın katılımıyla resmi açılışı gerçekleştirilmişti. Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi 10,400 m2 kapalı alan üzerine kurulmuştur. Eski Rize mimarisine sahip eğitim merkezimizde 6 adet 20 kişilik, 7 adet 15 kişilik olmak üzere 225 kişilik 13 derslik, 3 adet 10 kişilik bilgisayar odası, 250 kişilik konferans salonu,3 adet seminer solonu ve 1 adet sine vizyon salonu, kütüphane, 150 kişilik ibadet alanı, kafeterya, 200 kişilik lokanta, seyir terası ve salonu, çok amaçlı spor aktivite salonu, toplam 194 kişilik yatak kapasitesi ve açık kapalı otoparka sahiptir.

Müftü Yusuf Karali Dini Yüksek İhtisas Merkezinde; biri hazırlık olmak üzere 3 İhtisas sınıfı, İstanbul Haseki Eğitim Merkezinden sonra ikincisi ilimizde açılan Aşere Takrib sınıfı mevcuttur.

2009 yılı itibari ile İhtisas Merkezimizden 63 kursiyerimiz başarılı olarak vaiz ve müftü olarak atamaları yapılmıştır.

Aşere Takrib sınıflarımızda; yaklaşık bir asır boyu Kur’an’a hizmet veren, ömrünü Kur’an-ı Kerim’e adamış, bu hususta çok kıymetli talebeler yetiştirmiş, Kur’an ahlâkına müteallik, kıraat ilminde önemli bir yeri olan “Aşere Takrip Tayyibe” de dünyanın en gözde hocaları arasında yer alan İstanbul Tarikinin ülkemizdeki büyük ismi Reisü’l Kurra, Hendekli Hacı Hafız Abdurrahman Gürses Hoca efendinin silsilesinin devamı olan eğitim değerli hocalarımız tarafından verilmektedir.2012 yılında 28 kursiyer ile ilk mezunlarını veren Kıraat bölümü 8 kursiyer ile eğitimine devam etmektedir.

Eğitim merkezimizde toplumun ihtiyaç duyduğu gönül mimarları olan din görevlilerini mesleki alanda daha iyi bir donanıma kavuşturmak, sadece ülkemiz için din alimi yetiştirmek değil, bölgemizdeki diğer ülkelerde bulunan din kardeşlerimize de hizmet götürmek hedeflenmiştir.

Açılışından günümüze kadar 4.741 Diyanet Personeli ile Kısa süreli Türk Cumhuriyetleri ve Rusya Federasyonundan gelen 173 Mahalli din Görevlisi Hizmet içi Eğitim kursuna tabi tutulmuştur.

Bu arada Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezinin Dış Duvarları Rize Belediyesi’nin katkılarıyla ,Ressam Serpil ve Yasemin kebapçı tarafından Dini motiflerle süslenerek güzel bir görünüme sahip oldu.

Sosyal, Kültürel ve Dini konularda pozitif yönde farklı bir portre çizen ve Müftü Yusuf Karali Eğitim Merkezi Müdürlüğünü Başarıyla devam ettiren Mehmet Bilgin’i Rizevizyon olarak tebrik ediyor, Göstermiş olduğu ilgi ve alakadan dolayı kendisine teşekkür ediyoruz.

Haber:Foto: Osman KÖSEOĞLUIMG_3218

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş