RİZEDE EĞİTİME İMZA ATAN ÖĞRETMEN SEFER EKŞİ

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle RİZEDE EĞİTİME İMZA ATAN ÖĞRETMEN SEFER EKŞİ Rize’de kendini eğitim ve öğretime adamış Öğretmenim Sefer Ekşi’yi ölümünün 28.yılında rahmetle anıyorum. İkizdere ilçesinin Demirkapı köyünde 1928 yılında doğan Sefer Ekşi hocam Merkez Atatürk ilkokulunda benimde öğretmenliğimi yapmıştı. İlkokul diplomamda da imzası var. Babamın dostuydu. Demirkapı köyünü bilmeyenler için yazıyorum ilçeye hem uzak..

Tarih : Okunma : 108 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

RİZEDE EĞİTİME İMZA ATAN ÖĞRETMEN SEFER EKŞİ

Rize’de kendini eğitim ve öğretime adamış Öğretmenim Sefer Ekşi’yi ölümünün 28.yılında rahmetle anıyorum.

İkizdere ilçesinin Demirkapı köyünde 1928 yılında doğan Sefer Ekşi hocam Merkez Atatürk ilkokulunda benimde öğretmenliğimi yapmıştı. İlkokul diplomamda da imzası var. Babamın dostuydu.

Demirkapı köyünü bilmeyenler için yazıyorum ilçeye hem uzak hem yakın bir köy. Sefer hoca ilçe merkezinde bulunan dönemin tek ilkokulu 5 sınıflı Papes’te okudu.

Papes mevkiinde bulunan İlkokul ilçedeki ilk yapılan okuldu. Okulda 1950 li yıllara kadar Başöğretmen ve Müdür olarak Osman Kösoğlu görev yaptı. Sefer Ekşi hocada Osman Kösoğlu öğretmeninin eğitiminden geçmiş.

İlkokuldan mezun olan Sefer Ekşi Beşikdüzü Köy Enstitüsünden 1950 yılında mezun olarak öğretmenlik mesleğine atandı. İkizdere’de uzun yıllar öğretmenlik yaparken birçok öğrenciye örnek olmuş ve öğretmen olmalarına da sebep olmuştur. Sefer hocanın ilk görev yeri kendi köyü olan Demirkapı köyüdür. Daha sonra Bayırköy İlkokulunda, Rüzgârlı Köyü İlkokulunda, Kirazlı Mahallesi ilkokulunda öğretmen ve Okul Müdürü olarak görev yaptı. Bu okullardan yetişmede emeği olan birçok öğrencisi önemli kademelerde görevde bulunmuştur.

Görevine merkez Atatürk İlkokulunda devam etti. O yıllarda var olan İlköğretim Müdürlüğü görevini uzun yıllar yürüttü. Görevi süresince bütün öğrencilere en önemli ve tek tavsiyesi derslerine çalışması ve okumaları olmuştur.

45 yıllık eğitim sahasındaki görevinin tamamını İkizdere ilçesinde geçirmiştir. İlçede tanımadığı veli olmazdı. Bütün öğrencilerine ailesinin durumunu iyi bildiği için hep ders çalışmayı, okuyup iş güç sahibi olmalarını çok isterdi.

45 yıl eğitim camiasında kalan Sefer Ekşi Öğretmen hizmet süresince hiçbir şaiaya, alinazik işlere bulaşmamıştır.

Devlet malını kendi malından aziz bildiğinin şahitlerindenim.

1991 yılında emekli olan Sefer Ekşi hocam 1995 yılında vefat etti.24 Kasım Öğretmenler günü anısına hatırladım. Allah rahmet eylesin.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş