Rize Ve İlçelerindeki 16 Sivil Toplum Örgütü Dün Ortak Bildiri Yayımladı

Rize İçin Güç Bir­li­ği Sivil Top­lum Plat­for­mu Te­rö­rü La­net­le­me Basın Açık­la­ma­sı Rize’deki Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı Tem­sil­ci­le­ri adına, gün geç­tik­çe artan ve ül­ke­mi­zin son yıl­lar­da­ki birik ve bü­tün­lü­ğü­nü hedef alan terör olay­la­rı­nı şid­det­le kı­nı­yo­ruz. Bu terör olay­la­rın­da ül­ke­mi­zin son yıl­lar­da­ki si­ya­si ve eko­no­mik is­tik­ra­rı­nın hedef alın­dı­ğı aşi­kar­dır. Eko­no­mik açı­dan dışa ba­ğım­lı­lı­ğı­mı­zın her geçen gün azal­dı­ğı bir..

Tarih : Okunma : 12 Defa Okundu... Yorum Yap

Rize İçin Güç Bir­li­ği Sivil Top­lum Plat­for­mu Te­rö­rü La­net­le­me Basın Açık­la­ma­sı
Rize’deki Sivil Top­lum Ku­ru­luş­la­rı Tem­sil­ci­le­ri adına, gün geç­tik­çe artan ve ül­ke­mi­zin son yıl­lar­da­ki birik ve bü­tün­lü­ğü­nü hedef alan terör olay­la­rı­nı şid­det­le kı­nı­yo­ruz. Bu terör olay­la­rın­da ül­ke­mi­zin son yıl­lar­da­ki si­ya­si ve eko­no­mik is­tik­ra­rı­nın hedef alın­dı­ğı aşi­kar­dır. Eko­no­mik açı­dan dışa ba­ğım­lı­lı­ğı­mı­zın her geçen gün azal­dı­ğı bir dö­nem­de, bu hızlı yük­se­li­şe dur demek is­te­yen­le­rin ön­cü­lü­ğün­de, ka­bu­ğu­na çe­kil­miş ve hiç­bir da­ya­na­ğı kal­ma­mış olan terör ör­gü­tü­nün bu gün­ler­de bir­den bire alçak sal­dı­rı­la­rı­nı art­tır­ma­sı ma­ni­dar­dır.
Sivil Tolum Ku­ru­luş­la­rı ve İş adam­la­rı ola­rak eko­no­mi­mi­ze ve is­tik­ra­rı­mı­za zarar veren, Tür­ki­ye’nin dört bir ya­nın­da ocak­la­ra ateş dü­şü­ren te­rö­rü la­net­li­yo­ruz. Ül­ke­miz­de bir­lik be­ra­ber­li­ğin te­mi­ni için üze­ri­mi­ze düşen her ne ise yap­ma­ya ha­zı­rız. Gün bir­lik ve be­ra­ber­lik gü­nü­dür ve hep bir­lik­te Tür­ki­ye’dir.
Bu top­rak­la­rın halkı bu tür mü­ca­de­le­ler­den her zaman galip çık­mış­tır. Bu top­rak­lar­da alçak plan­lar ve hain pu­su­lar ile ne­ma­lan­mak is­te­yen­ler dün ol­du­ğu gibi bugün ve yarın da amaç­la­rı­na ula­şa­ma­ya­cak­lar­dır.
Terör bu mil­le­tin ka­de­ri ola­maz. Ata­la­rı­mı­zın biz­le­re ema­ne­ti olan ve na­mu­su­muz olan bu vatan top­ra­ğı­mı­zın bir san­ti­met­re­ka­re­sin­den ne vaz­ge­çe­riz ne de sı­kın­tı­da ol­du­ğun­da va­ta­nı­mı­zı terk ede­riz. Çünkü bu vatan top­ra­ğı biz­le­re kü­re­sel güç­le­rin cet­vel­le çi­ze­rek tes­lim et­ti­ği bir arazi de­ğil­dir.
İçte ve dışta her­kes bil­sin ki Rize için Güç Bir­li­ği Plat­for­mu ve bu büyük mil­let, as­ke­ri­nin ve em­ni­yet güç­le­ri­nin ar­ka­sın­da, ya­nın­da ve omuz omu­za­dır.
Bu nok­ta­da ül­ke­miz­de­ki tüm sivil top­lum ör­güt­le­ri­ni si­ya­si olu­şum­la­rı da aynı has­sa­si­yet­le dev­le­ti­mi­zin ve mil­le­ti­mi­zin ya­nın­da, bay­ra­ğı­mı­zın al­tın­da tek vücut ol­ma­ya davet edi­yo­ruz.
Artık mil­let ola­rak, büyük be­del­ler öde­ye­rek sahip ol­du­ğu­muz cum­hu­ri­ye­ti­mi­ze, oluş­tur­du­ğu­muz de­mok­ra­si­mi­ze ve yüz­ler­ce mo­za­ik­ten olu­şan bin­ler­ce yıl­lık kar­deş­li­ği­mi­ze zarar ve­ren­le­re Tür­ki­ye Cum­hu­ri­ye­ti­nin kim ol­du­ğu­nu gös­ter­me­li­yiz. Mil­le­ti­miz bunu bek­le­mek­te­dir. Aynı za­man­da böl­ge­de­ki va­tan­daş­la­rı­mı­za karşı azami şef­kat ve mer­ha­met ile her türlü ev­ren­sel hak­kın te­mi­ni ile yak­laş­ma­lı­yız. Ancak İnsan­lık düş­ma­nı olan te­rö­rist­le­re karşı da en sert şe­kil­de mu­ka­be­le ile bir­lik­te so­ru­nun son­su­za kadar çö­züm­len­me­si tüm hal­kı­mı­zın bek­len­ti­si­dir.
Ül­ke­miz in­san­la­rı­nın kan emi­ci­ler­den bir an evvel kur­tul­ma­sı ve bin­ler­ce yıl­dır nasıl kar­deş­çe ya­şa­dıy­sak aynı şe­kil­de ya­şa­ma­ya devam et­me­miz di­le­ğiy­le tüm şe­hit­le­ri­mi­ze Allah’tan rah­met, ga­zi­le­ri­mi­ze şifa, şehit ve gazi ya­kın­la­rı­na sa­bır­lar di­li­yo­ruz.
Rize İçin Güç Bir­li­ği Sivil Top­lum Plat­for­mu ola­rak bir kez daha te­rö­rü la­net­li­yo­ruz. Mil­le­ti­mi­zin başı sağ olsun.
BASIN AÇIK­LA­MA­SI­NA KA­TI­LAN SİVİL TOP­LUM KU­RU­LUŞ­LA­RI
-RİZE TİCARET VE SANAYİ ODASO
-RİZE ESNAF VE SA­NAT­KAR­LAR BİRLİĞİ
-RİZE ZİRAAT ODASI
-ME­MUR-SEN
-MÜSİAD
-RİZE KENT KON­SEYİ
-PAZAR TİCARET VE SANAYİ ODASI
-RİZE ŞO­FÖR­LER ODASI
-RİZE TİCARET BORSASI
-RİZE İL GENEL MECLİSİ
-RİZE MALİ MÜŞAVİRLER ODASI
-TÜM­SİAD
-MUH­TAR­LAR DER­NEĞİ
-Ç A YELİ TİCARET VE SANAYİ ODASI
-AR­DE­ŞEN TİCARET VE SANAYİ ODASI
-RİZE ESNAF VE SA­NAT­KAR­LAR KO­OPE­RATİFİ

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş