RİZE PAZAR’IN UNUTULMAZ BEYEFENDİSİ

RİZE PAZAR’IN UNUTULMAZ BEYEFENDİSİ MACİT FİKRET BASA Ne güzel insanlar geçmiş bizim topraklardan. Rize tarihi üzerine araştırma yaparken karşılaştığım bazı yaşanmışlıklar, hatıralar, güzel insanları okudukça o toprakların insanı olmaktan gurur duyuyorum. Bu güzel insanlara bir örnekte Rize ili Pazar ilçesinde on sekiz yıl belediye başkanlığı yapan Macit Fikret Basa’dır. GÖNÜLLERDE İZ BIRAKTI Mustafa Fikret Basa..

Tarih : Okunma : 57 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE PAZAR’IN UNUTULMAZ BEYEFENDİSİ
MACİT FİKRET BASA

Ne güzel insanlar geçmiş bizim topraklardan. Rize tarihi üzerine araştırma yaparken karşılaştığım bazı yaşanmışlıklar, hatıralar, güzel insanları okudukça o toprakların insanı olmaktan gurur duyuyorum. Bu güzel insanlara bir örnekte Rize ili Pazar ilçesinde on sekiz yıl belediye başkanlığı yapan Macit Fikret Basa’dır.

GÖNÜLLERDE İZ BIRAKTI
Mustafa Fikret Basa imkânların kıt olduğu zamanlarda on sekiz yıl Pazar Belediye Başkanlığı ve yürüttü. Bunun yanında Çay-Fer Eski Genel Başkanı ve Türkiye Belediyeler Birliği Eski Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Onu tanıyan sohbetinde olunan herkes ondan övgüyle söz ediyor.

DÜRÜSTLÜK ABİDESİ
1927 yılında Rize Pazar’da doğdu. Trabzon Lisesi’nden mezun oldum. 1954 yılında 27 yaşında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi 2. sınıfından ayrılmış, o dönem bağımsız Pazar Belediye Başkanı olarak seçilmiştir. 5 seçim üst üste hiç kaybetmeden belediye başkanlığı yaparak kırılması bir rekora imza atmıştır. Pazar’ın kalkınmasında büyük pay sahibidir.

GÖNÜLLERDE YAŞIYOR
Pazar’ın öncelikle alt yapı ve imar konularına yönelmiş, kanalizasyon ve içme suyu projelerim hayata geçirmişti. Nato Radar Mevzii Komutanlığının Pazar’da konuşlanmasında büyük gayret sarf ederek sonraki yıllarda ilçe ekonomisine büyük yararlar olacak bir gelir kapısının açılmasını sağlamıştı. Ayrıca bu sayede bölgenin sosyal yapısına da dolaylı olarak katkı sağlamıştır. Pazarspor’un kurucusudur.Türkiye Belediyeler Birliği Başkan Yardımcılığı görevini uzun yıllar sürdürerek gerek Rize’nin gerekse bölgenin sorunlarını dile getirme ve büyük projelerin hayata geçirilmesinde büyük paya sahiptir. Türkiye çay müstahsillerinin ve çaycılığın sorunlarının dile getirilmesi maksadıyla kurulan Çay-Fer Genel Başkanlığı görevinde uzun yıllar çalışmış. Müstahsillerin sorunlarına çözüm önerileri arama savaşında en ön safhada savaşmıştır. Ayrıca bizzat kendisinin kurmuş olduğu birçok cami, okul yaptırma derneklerinde başkanlık ve yöneticilik yapmış ve bölgeye önemli eserler bırakmıştır. Hayatının elli yılını politika ve hizmet arzusu ile geçiren, 2000 yılı ekim ayında ebediyete uğurladığımız Macit Fikret Basa’yı rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet olsun…

Fatih Sultan KAR / İST…

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş