RİZE İKİZDERE ILICA KÖYÜ DERNEĞİNDEN KAYNAŞMA GECESİ

RİZE İKİZDERE ILICA KÖYÜ DERNEĞİNDEN KAYNAŞMA GECESİ İSMET KÖSOĞLU Rize İkizdere Ilıca Köyü Derneği İstanbul-Kâğıthane Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir yemek düzenledi. Filiz Yıldırım’ın sunuculuk yaptığı yemekli toplantı yoğun kar yağışı ve hava muhalefetine rağmen Ilıca köylüleri kalabalık bir şekilde katıldı. Dernek başkanı Turan Balcı, açılış konuşmasında kısaca yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve Çağrankaya yaylasından İkizdere’ye gelen..

Tarih : Okunma : 61 Defa Okundu... Yorum Yap

RİZE İKİZDERE ILICA KÖYÜ DERNEĞİNDEN KAYNAŞMA GECESİ

İSMET KÖSOĞLU

Rize İkizdere Ilıca Köyü Derneği İstanbul-Kâğıthane Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde bir yemek düzenledi. Filiz Yıldırım’ın sunuculuk yaptığı yemekli toplantı yoğun kar yağışı ve hava muhalefetine rağmen Ilıca köylüleri kalabalık bir şekilde katıldı.

Dernek başkanı Turan Balcı, açılış konuşmasında kısaca yaptıkları çalışmalardan bahsetti ve Çağrankaya yaylasından İkizdere’ye gelen su konusuna temas ederek şunları söyledi “Bu toplantımız Ilıca Köyü Yardımlaşma Derneğinin 23.01.2022’de yapmış olduğumuz genel kuruldan sonra ilk toplantımızdır. Bu gece bir arada toplanmamızın esas amacı geçmişten günümüze var olan akraba ve kültürel bağların daha da güçlenerek devam etmesini sağlamaktır. Birinci önceliğimiz, köyümüz sınırları içinde bulunan doğal zenginlikleri korumaktır” dedi.

Derneğin ilk kurucu Başkanı olan emekli Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Eğitimci İlyas Tekin yaptığı konuşmada şunları söyledi“ Ben eğitimciyim. Şüphesiz sizlere en önemli tavsiyem, çocuklarımızı ve torunlarımızı iyi yetiştirmemiz ve onlara iyi bir eğitim vermemiz olacaktır. Bir anne-babanın evladına bırakacağı en büyük sermaye, servet ve en güzel miras iyi bir eğitimdir. Bu sebeple çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı ve günün şartlarına uygun olarak çok iyi yetiştirmeliyiz. O zaman ancak geleceğe güvenle bakabiliriz. Dernek yöneticilerini öğrencilere burs vermesinden dolayı tebrik ederim. En önemli iş bu olmalı bence. Hiçbir evladımız parasızlık sebebiyle üniversite okumaktan mahrum kalmamalıdır. Aksi halde hepimiz vebal altında kalırız ”dedi. İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz yaptığı konuşmada 29 Mart 2019’dan 31 Mart 2022’ye kadar İkizdere’de yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan yayladan gelecek su konusunda da şunları söyledi “Bu proje ile İkizdere’nin 30 yıllık su ihtiyacını karşılamış olacağız. Tabii ki Ilıca Köyümüze de üç noktadan su vereceğiz ve cüzi bir miktar ücret alacağız. Ayrıca HES projemiz de var”

Yemeğe katılan Kâğıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin de katılan Ilıca köylülere teşekkür ederek “sizleri burada ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Şimdiden Ramazan ayınızı tebrik ediyoruz.” dedi. Filiz Yıldırım’ın sunuculuk yaptığı program sanatçılar Yasemin Yıldız, Kemal Yılmaz, Fikret Katar, Nazır Balcı, İhsan Yılmaz, kemençede Ozan Kara ve tulumda Zeki Bilgi sahne aldı.

Toplantıya İkizdere eski Belediye Başkanı Ayhan Biber, Bağcılar Belediyesi MHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Kahrımanoğlu ve kalabalık bir topluluk

katıldı.Toplantıya katılan İkizdere Belediye Başkanı Hakan Karagöz’e, Esenler Belediyesi halkla ilişkiler müdürü Nurettin Aksu ile Derneğin ilk kurucu başkanı olan emekli Ümraniye ve Üsküdar Milli Eğitim Müdürü İlyas Tekin’e plaket verildi

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş