“Piri Reis Üniversitesi” Eğitim Uygulama Gemisi Demir Aldı.

Türkiye’de Bir İlk…   “Piri Reis Üniversitesi” Eğitim Uygulama Gemisi Demir Aldı.   Dört yanı denizlerle çevrili ülkemizde Türk denizciliğinin gelişimine modern imkanlarla yeni bir soluk getiren Piri Reis Üniversitesi son olarak bünyesine kattığı eğitim uygulama gemisiyle denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırılması  konusunda büyük bir eksiği yerine  getirmiş oldu. Piri Reis Üniversitesi denizcilik sektörümüzün uluslararası..

Tarih : Okunma : 25 Defa Okundu... Yorum Yap

Türkiye’de Bir İlk…

 

“Piri Reis Üniversitesi” Eğitim Uygulama Gemisi Demir Aldı.

 

Dört yanı denizlerle çevrili ülkemizde Türk denizciliğinin gelişimine modern imkanlarla yeni bir soluk getiren Piri Reis Üniversitesi son olarak bünyesine kattığı eğitim uygulama gemisiyle denizcilik sektörüne nitelikli eleman kazandırılması  konusunda büyük bir eksiği yerine  getirmiş oldu. Piri Reis Üniversitesi denizcilik sektörümüzün uluslararası alanda rekabet edebilmesi ve donanımlı denizciler yetiştirmek misyonu doğrultusunda yaptığı yatırımlara her geçen gün yenisini eklemeye devam ediyor.

 

NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINA NİHAİ ÇÖZÜM…

Bünyesine kattığı eğitim gemisiyle birlikte bugüne kadar ticaret gemileri ve diğer ülkelerle yürütülmekte olan AB Projeleri kapsamında çeşitli deniz eğitimlerine gönderilen Piri Reis Üniversitesi öğrencileri artık kendi adını taşıyan okul gemisi ile bu eğitimleri daha etkin olarak alacaklar. Aynı zamanda Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli ülkelerindeki limanları ziyaret edilerek kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma imkanları olacak.

 

AÇILIŞ KARADENİZDEN

HEDEF DÜNYA LİMANLARI…

“Piri Reis Üniversitesi Gemisi Denizlere Açılıyor Projesi”  kapsamında Rektör Prof. Dr. Oral  Erdoğan eşliğinde 195 öğrencisi ( 149’u Piri Reis, 44 tanesi diğer üniversiteler ve 2 tanesi yabancı ) ile ilk eğitim seferine 21 Temmuz 2015 tarihinde Tuzla’dan başlamış olup, 23 Temmuz 2015 sabahı itibari ile Zeyport Limanından gümrük işlemlerini tamamlayarak İstanbul Boğazına doğru sefere çıkmıştır.

Sefer planına göre ilk seferini İnebolu Limanına yapan “Piri Reis Üniversitesi” Gemisi, Batum’dan haraketle 30.07.2015 tarihinde Rize Limanına ulaşacak ve sırası ile Trabzon, Giresun, Samsun, Sinop, Zonguldak ve Ereğli Limanlarını da ziyaret edecektir. Daha sonra rotasını Ege ve Akdeniz’e çevirecek olan “Piri Reis Üniversitesi” gemisi çeşitli ülke limanlarını da ziyaret ederek Ülkemizin ve Türk Denizciliğinin tanıtımını yapacak ve aynı zamanda Piri Reis Üniversitesi Denizcilik Fakültesi ve diğer Üniversitelerin Denizcilik “deniz stajı” taleplerini ve eğitimini de sağlamış olacaktır.

 

MEŞHUR ANKARA GEMİSİ ARTIK EĞİTİMİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI…

Üniversite tarafından satın alınan Ankara Gemisi 1986 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin Denizyolları bünyesinde seferlere başlamış uzun yıllar özellikle Akdeniz’de çalışmıştır. 2004 yılında özelleştirme süreci kapsamında Ankara Gemisi Denizciler AŞ tarafından satın alınmış yine benzer çerçevede seferler yapmıştır. Bu dönem zarfında özellikle dünyanın en önemli denizcilik fuarı olan Posedonia fuarına ülkemizi temsilen siyasiler, bürokratlar ve işadamlarından oluşan katılımcılar ile Deniz Ticaret Odasının öncülüğünde  katılım ve bayrak gösterdiğimiz gemidir Ankara Gemisi. Ve yeni adıyla “Piri Reis Üniversitesi” Gemisi, Deniz Ticaret Odası’nın ve DATİ Holding’in finans desteği ile Üniversite’ye kazandırılmıştır.

 

127,59 m boy, 10870 ton deplasman ve 18.5 knot hız ve maksimum 564 yolcu kapasitesine sahip “PİRİ REİS ÜNİVERSİTESİ” Gemisinin genel bakım ve onarımı Çelik Tekne tersanesinde büyük ölçüde tamamlanmıştır. Aynı zamanda üst düzeyde eğitim imkanlarını vermek üzere ek donanım ve sınıf imkanları sağlanmaktadır. Eğitim ve staj imkanlarının ötesinde; geniş kapsamlı konferans seminer vb bilimsel etkinliklerin de düzenlenmesi mümkün hale getirilmektedir.

DSC_0044DSC_9854SimülatörDSC_0034DSC_0019_DSC4783

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş