Öz Gıda İş’ den Başbakan Davutoğlu’na Mektup

Öz Gıda İş’ den Başbakan Davutoğlu’na Mektup Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Ali Hançeroğlu, Çaykur’ da çalışan işçi sorunlarını kapsayan bir mektubu Başbakan Davutoğlu’ na verilmek üzere Ak Parti Rize milletvekili Adaylarına verdi Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Ali Hançeroğlu, Çaykur’ daki işçi sorunlarının dile..

Tarih : Okunma : 16 Defa Okundu... Yorum Yap

Öz Gıda İş’ den Başbakan Davutoğlu’na Mektup

Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Ali Hançeroğlu, Çaykur’ da çalışan işçi sorunlarını kapsayan bir mektubu Başbakan Davutoğlu’ na verilmek üzere Ak Parti Rize milletvekili Adaylarına verdi

Öz Gıda İş sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Tevfik Ali Hançeroğlu, Çaykur’ daki işçi sorunlarının dile getirildiği bir mektubu Başbakan Davutoğlu’na verilmek üzere AK Parti Rize milletvekili Adaylarına verdi.

Hançeroğlu mektubunda, “kamuda mevsimlik ve geçici işçi pozisyonunda çalışmakta olan işçilerin kadrolu işlere alınması ile ilgili 2007 yılında uygulanmış olan 5620 sayılı yasa benzeri yeni bir yasa çalışması yapılması ve kadrolu işlere atanmasını istiyoruz.20015-16 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmelerinin bitirilmesi için kamu çerçeve protokollerinin seçimden önce imzalanması yönünde büyük bir beklenti bulunmaktadır. Mevsimlik işçiler olarak çalıştığımız dönemlerde işsizlik sigortası adına kesilen primlerin mevsim sonunda yasa gereğince yararlanmamız mümkün olmamaktadır. Buna karşılık mevsim olmaması sebebiyle çalışılmayan günlerin sigorta primlerinin işsizlik sigortası adıyla kesilen primlerden oluşturulacak bir fon vasıtasıyla yatırılmasını istiyoruz. Çaykur bünyesinde çalışmakta olan mevsimlik işçilerin mevsim dışında boşta olmaları ve yöre itibariyle başka işimkanlarının da olmaması sebebiyle mevsim dışında diğer kamu kuruluşlarında değerlendirilmesi mağduriyeti giderecektir. Çaykur Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışacak olan memur personel KPSS’ den değil Çaykur işçi statüsünde çalışan 2 yıllık Yüksekokul ve 4 yıllık fakülte mezunu mevsimlik işçilerden karşılanması gerekir” dedi.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş