OVİT YOLUNA DAİR-94

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle OVİT YOLUNA DAİR-94 1880 Yılı Ovit Yolu hakkında ilk belgelerden olduğu için milat kabul ediliyor. Bu tarihi 2012 de temel atılmadan önce o zamanki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yazdığım haberlerden öğrenerek söyledi akabinde temel atılırken de dönemin Başbakanı Sn.R. Tayyip Erdoğan 132 yıldır gündemde olup konuşulan geçit vermez yol diye bahsetmişti…

Tarih : Okunma : 8 Defa Okundu... Yorum Yap

İSMET KÖSOĞLU/Gazeteci Gözü İle

OVİT YOLUNA DAİR-94

1880 Yılı Ovit Yolu hakkında ilk belgelerden olduğu için milat kabul ediliyor. Bu tarihi 2012 de temel atılmadan önce o zamanki Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım yazdığım haberlerden öğrenerek söyledi akabinde temel atılırken de dönemin Başbakanı Sn.R. Tayyip Erdoğan 132 yıldır gündemde olup konuşulan geçit vermez yol diye bahsetmişti.

Şunu rahatlıkla söylüyorum yıllardır bu yol olmaz, bu karayolu veya Tünel yapılmaz yani lükstür diyen birçok AKP li hatırı sayılır yönetici ve partili bugün Ovit Tünelinin giriş ve çıkışına adeta yapışmış durumda.

Yiğidin hakkını vermek lazım.

Yakından bildiğim için söylüyorum. Gerek o zamanki konumu itibariyle gerek Milletvekilliği süresince burada en büyük desteği ve ilgiyi Hasan Karal vermiştir. Hasan Karal’ın ilgisi yetkisi veya gayreti yok diyen gelsin bana sorsun. Sakın yanlış anlamayın naçizane Meclise gidip Hasan Karal’ın bir yemeğini yiyenlerden de değilim.

Fakat ortadaki gerçeği örtemezsiniz.

Derler ya Gazeteci tarihin şahididir. Ovit Yolu ve Tüneli konusunda en büyük şahitlerden birisiyim. Bu konudaki yazılarımı kitaba dökmüş bir gazeteciyim o kadar.

Çokbilmiş birisi gibi ne Ovit’i ben yaptırdım havasındayım ne de, iş görene nankörlük yaparım.

2×2=4 ise Rize’den Cumhurbaşkanı ve Başbakan hariç Ovit konusunda Hasan Karal’ın eline su dökecek siyasetçi tanımadım, tanımıyorum, görmedim.

Konu Ovit olunca nerden nereye gitti.

21 Kasım günü mevsim gereği bölgede başlayan kar yağışı sonucu Ovit Dağı 2640 metre zirvesinden her yıl olduğu gibi ulaşıma kapandı. Belki kar mücadelesi yapılsa yol açılabilirdi ama Tünel alternatifi daha kolay geldi ki buradan kontrollü geçiş sağlanmaya başladı.

Yazının başında da yazdığım gibi kolay değil 1880 yılından bu yana konuşulan ve yılda 5-6 ay geçit vermeyen OVİT DAĞI bu çağda elbette kar dolayısıyla kapalı kalmamalıydı.

Şu an dünyadaki 3.uzun tünel olan Ovit Tünelinin tek tünelinden içinde havalandırma, aydınlatma çalışması olmasına rağmen kontrollü bir şekilde ulaşım sağlanıyor.

Mevsim kış, haliyle dışarıda kar yağacak ve var. Karayolunda etkili mücadele yapılmadığı konusunda Erzurumlu dostlardan şikâyetler geliyor. Sevgili Tahsin Bayramoğlu yine boş durmamış, Erzurum’dan Rize’ye seyahat eden sürücülerin sesini duymuş ve bizlere ulaşarak Tünel çıkışından İkizdere tarafına doğru yolda niye etkili bir kar mücadelesi yapılmadığını soruyor.

Sn. Hasan Karal Vekilim camiyi yapan minaresini de yapmalı diye bir söz var bilirsiniz, Trabzon Karayollarına bir telefon açarak İkizdere-Sivrikaya arasında aralıksız kar mücadelesi yapmalarını tavsiye etmenizi istiyorum.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş