Öğretim Üyelerimizin Patent Başarısı

Öğretim Üyelerimizin Patent Başarısı Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fatih Şaban Beriş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vagif Nevruzoğlu, Tıp Fakültesi Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Levent Tümkaya, Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, Doç. Dr. Tolga Mercantepe ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği..

Tarih : Okunma : 13 Defa Okundu... Yorum Yap

Öğretim Üyelerimizin Patent Başarısı

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Fatih Şaban Beriş, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Öğr. Üyesi Prof. Dr. Vagif Nevruzoğlu, Tıp Fakültesi Öğr. Üyeleri Prof. Dr. Levent Tümkaya, Prof. Dr. Ömer Şatıroğlu, Doç. Dr. Tolga Mercantepe ve Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Bölümü Arş. Gör. Melih Manır tarafından geliştirilen “İnfektif endokardit kaynaklı infeksiyonların önlenmesi için kardiyak cihazlar ve bunların elde edilmesi için bir yöntem” başlıklı patent başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumundan patent tescili aldı.

Buluş, kardiyak cihazların uygulamasında oluşan infektif endokardit (İE) kaynaklı infeksiyonların önlenmesi için yenilikçi kaplama yöntemi kullanılarak kardiyak cihazların anti bakteriyel iyonlarla kaplanmasını içermektedir. Ayrıca yapılan buluş ile kardiyak cihazların yapısal bütünlüğü ve karakteristik özellikleri tahribata uğratılmadan kaplama işlemlerinin yapılmasının uygun olduğu gösterilmiştir.

Yapmış oldukları çalışma ve gerçekleştirdikleri bilimsel buluş dolayısıyla öğretim elemanlarımızı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

HABER: NECATİDİLİ FOTOĞRAF RTEÜ BASIN BÜROSU

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş