NERDE KALDI O ESKİ DOSTLUKLAR !.

NERDE KALDI O ESKİ DOSTLUKLAR !…. İnsan oğlu doğumundan başlayarak , hayatının en önemli evrelerini , çevre faktörlerinin de etkisiyle guruplar halinde , çeşitli arkadaşlık gurupları içerisine değişik zaman dilimleri içerisinde, sürdürerek, yaşamı boyunca lazım olan her türlü dini ahlaki ve kültürel zenginlikleri , bu ortamlardan da etkilenip, hayatı boyunca, yaşam kalitesine doğrudan etki etmesi..

Tarih : Okunma : 15 Defa Okundu... Yorum Yap

NERDE KALDI O ESKİ DOSTLUKLAR !….

İnsan oğlu doğumundan başlayarak , hayatının en önemli evrelerini , çevre faktörlerinin de etkisiyle guruplar halinde , çeşitli arkadaşlık gurupları içerisine değişik zaman dilimleri içerisinde, sürdürerek, yaşamı boyunca lazım olan her türlü dini ahlaki ve kültürel zenginlikleri , bu ortamlardan da etkilenip, hayatı boyunca, yaşam kalitesine doğrudan etki etmesi kadar doğal bir şey olmasa gerek !

Neydi bu evreler ? Hayatımıza doğrudan etki eden bu gurupları iki ana guruba ayırabiliriz. 1. Gruba : Çocukluk ve ergenlik dönemi arkadaşlığı, Okul dönemi arkadaşlığı, erkekler için kısa bir dönem olmasına rağmen, hafızalarımızdan hiç bir zaman anılarımızın eksik olmadığı askerlik arkadaşlığını sayabiliriz. Bu dönemlerde kurulan arkadaşlıklar , belirli bir zaman dilimi içinde ( İstisnayı durumlar hariç) kısa süreli olan arkadaşlıklardır.

Benim burada üzerinde durmak istediğim : ” İş arkadaşlığı ” hususundadır. Normal şartlarda bir işyerinde çalışan (Sınıfı ne olursa olsun) bir İnsanın emekliliğine kadar geçen süre minimum 20-25 yıl gibi , hiçte küçümsenmeyecek bir zaman dilimidir.

Kendi ailesi ve çocuklarından daha fazla zaman ve mesaisini , çalışma ortamında iş arkadaşlarıyla beraber geçirmek suretiyle, ömrünün en önemli kayda değer günlerini buralarda feda etti desek yeridir.

Ama gel gör ki ! Bunun gibi sürekli çalışma ortamı olan yerlerde , ” Birlik ve beraberliğin , Dostluk ve güven ortamının en üst düzeyde olması gerekirken , Birbirini çekememe , Aynazlık , Amirlere yağ çekme, Mesai arkadaşlarımın ayağını nasıl kaydırırım gibi , Bizans kültürünün hakim olduğu, küçük düşünen insanların oldukça fazla olması gerçekten acı ve düşündürücü ” ! ! !

Sağ olsunlar bu yarasa kılıklı İnsanlar : ” Ayaklı gazeteciliğin en önemli unsurlarını yerine getirerek, İnsanları haber alma özgürlüklerinden mahrum bırakmadıkları gibi, Gündemi değiştirme de hayli başarılı olmaları ” , Onların nasıl iyi çalıştıklarına güzel bir kanıt olsa gerek ! . …

Bir işyerinde ortak paydalar gereği, Güzel bir konu hasıl olduğunda, beraberce sevinip gülüp eğlenmeli, tersi bir durum vuku bulduğunda ise, her şey bir tarafa bırakılıp, maddi ve manevi anlamda , gereği neyse yerine getirilmeli , üzüntülere ortak olunması gerekirken , ama ! Sen gel gör ki : ” En yakın çalışma arkadaşlarının geçici bir sürede olsa , başka bir yerde görev yapmalarını ( Bir kısmı ) sevinçle karşılamaları , karakterlerinin ne denli düşük küçük şeylerden nemalanan zavallıların olduğuna en güzel örnek olsa gerek”.

Yıllarını verdiğin çalışma yerinde , güvenle arkana bakabileceğin, sırtını dayayabileceğin gerçek anlamda ! bir dostunun , arkadaşının olmayışı, kültürel erozyonun bir sonucu olarak, her şeyin maddiyata ve çıkar ilişkilerinden kaynaklandığı , son yaşanan olaylarda ayyuka çıkmış oldu.

Bu zavallı İnsanlar küçük menfaatler uğruna, hem Dünyalarını hem de Ahiretlerini kaybettiklerinin farkında değiller. Toplumun yüzkarası olan bu yaratıkları Allah islah etsin.

Bu merhamet Ayının herkese sağlık, birlik ve beraberliğimizin daim olmasını diliyorum .

NOT: Bu makale 2011 Yılında Geçici bir süreliğine 100. Paketlemeye gittiğimiz dönemin ardından yazılıp kaleme alındı

Osman KÖseoğlu

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş