MARDİN KIZILTEPE’DE “BİRLİK,BERABERLİK,KARDEŞLİK” MOTTOSUYLA BİR TON HAMSİ VE ÇAYKUR ÇAYI İKRAM EDİLDİ

MARDİN KIZILTEPE’DE “BİRLİK,BERABERLİK,KARDEŞLİK” MOTTOSUYLA BİR TON HAMSİ VE ÇAYKUR ÇAYI İKRAM EDİLDİ Haber:Dilek ONAY CAN Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Mardin Çaykur Rizespor taraftarlar derneği tarafından “Biriz beraberiz,kardeşiz mottoduyla yöresel ürünler ve hamsi festivali düzenlendi.Festivalde bir ton hamsi tüketildi ve Çaykur çayı içildi. Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Mardin Çaykur Rizespor Taraftarları Derneğinin girişimleri ve Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe..

Tarih : Okunma : 23 Defa Okundu... Yorum Yap

MARDİN KIZILTEPE’DE “BİRLİK,BERABERLİK,KARDEŞLİK” MOTTOSUYLA BİR TON HAMSİ VE ÇAYKUR ÇAYI İKRAM EDİLDİ

Haber:Dilek ONAY CAN

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Mardin Çaykur Rizespor taraftarlar derneği tarafından “Biriz beraberiz,kardeşiz mottoduyla yöresel ürünler ve hamsi festivali düzenlendi.Festivalde bir ton hamsi tüketildi ve Çaykur çayı içildi.

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde, Mardin Çaykur Rizespor Taraftarları Derneğinin girişimleri ve Kızıltepe Kaymakamlığı ile Kızıltepe Belediyesinin desteğiyle ‘ Hamsi Festivali’ düzenlendi. “Biriz, Beraberiz, Kardeşiz” mottoduyla düzenlenen festivalde, Rize’den getirilen 1 ton hamsi ve mangal ateşi üzerinde pişirilerek ekmek arası şeklinde alana gelen misafirlere ikram edildi,

MOTTOSUYLA BİR TON HAMSİ VE ÇAYKUR ÇAYI İKRAM EDİLDİ

Mardin’in ilçesi Kızıltepe’li olan ve Çaykur Rizespor’u Mardin’de temsil eden Mardin Ç.Rizespor taraftarları derneği Başkanı Harun Çınar hamsi festivaliyle birlik,beraberliği ve kardeşliği geliştirmeyi amacladığını ifade ederek:”Bu Gün ki Etkinliğimize Gelen Misafirlere 1 Ton Hamsi Ekmek Arası İkram Ettik 4000 Kişilik Hamsi Dağıtıldı .Tabiki de olmazsa Oolmazımız Yerli milli İrademiz Çaykur Çayını da İkram Ettik Bu Hassas projede bizlerden Desteğini Esirgemeyen Kızıltepe Kaymakamız Kızıltepe Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Abdullah Şahin Belediye Başkan Yardımcımız Sayın M Hadi Gökdemir ve Kültür Müdürümüz Sayın Abdurrahim Aslan ve tüm kurum Başkanlarima Ve Müdür Amirlerine ve Belediye çalışanlarımıza Mardin Çaykur Rizespor Taraftarlar Derneği Ailesi Olarak Sonsuz Teşekkürlerimizi Sunuyoruz Etkinliğimiz pazar gününe kadar devam edecek”dedi.

Başkan Çınar Rize’de de Bulgur ve Mercimek festivali düzenleyeceklerini ifade ederek:” Türkiye’nin en büyük Hububat Ticaret Merkezi Kızıltepe’dir ve burada dünyanın en kaliteli bulgur ve mercimeği yetişiyor. Kızıltepe’de hamsi ikram ettik, inşallah Rize’de bulgur ve mercimekten yapılacak yemek çeşitlerini ikram edeceğiz.” dedi.

https://www.haberimrize.com/81799-2/

Festivale katılan vatandaşlar ise bu tür organizasyonların iki bölge insanını ve iki kültürü birbirlerine yaklastırdıklarını ifade ederek,memnuniyetlerini dile getirdiler.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş