Kültürümüzü devamı için Dilimizi korumalıyız

RTEÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ PROF.DR. ORHAN KEMAL TAVUKÇU’’ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA DİL, KÜLTÜR VE MEDENİYET BAĞLAMINDA TÜRKÇE’’KONULU KONFERANS İSMET KÖSOĞLU İKİZDERE- Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı programın konuşmacısı RTEÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Kemal Tavukçu oldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dil, Kültür ve Medeniyet Bağlamında Türkçe” konulu konferans İkizdere Kültür..

Tarih : Okunma : 25 Defa Okundu... Yorum Yap

RTEÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ PROF.DR. ORHAN KEMAL TAVUKÇU’’ CUMHURİYETİMİZİN 100. YILINDA DİL, KÜLTÜR VE MEDENİYET BAĞLAMINDA TÜRKÇE’’KONULU KONFERANS

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE- Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün hazırladığı programın konuşmacısı RTEÜ Öğretim Üyesi Prof.Dr. Orhan Kemal Tavukçu oldu. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Dil, Kültür ve Medeniyet Bağlamında Türkçe” konulu konferans İkizdere Kültür Merkezinde yapıldı.

Dil ve Kültür Nöbet tutmak kadar önemlidir

Dil ve Kültür konulu Konferansta RTEÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu Öğretmenlere, Ortaokul-Lise öğrencilerine ve vatandaşlara önemli bilgiler verdi. Prof.Dr. Orhan Tavukçu konuşmasında “Dil ile kültür sınırda nöbet tutmak kadar önemlidir. Dil insanın zihnindeki yazılımdır. Bu yazılımdan sözcükler çıkar. Her milletin Edebiyatı yoktur. Edebiyat ve dil uzun yıllar içinde oluşur. Yunus Emre varken William Shakespeare’in gelmesine 300 yıl vardı… Edebiyat edepten gelmektedir. Dilimize sahip çıkmalıyız. Türkçe bizim kelime vatanımızdır. Ya kendiniz olacaksınız ya da hiçbir şey olamayacaksınız. Günlük hayatımızda bir sözcüğü çıkardığımızda bu bize çok şeye mal oluyor.

Kültürümüzü devamı için Dilimizi korumalıyız

Kültürümüzün taşınmasında mutlaka dilimizi korumalıyız. Kelimeler renkler gibidir. Batı hayranlığı yüzünden öz dilimizde olan sözcükleri kullanmaktan kaçınmamalıyız yani aynen diyerek iletişim kuramayız ”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz “ Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri Sayın Kaymakamımızın önderliğinde devam ediyor. Bu gün de öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize yönelik güzel Türkçemizin korunması ve doğru şekilde kullanılması konusunda İkizdere’mizin evladı Prof.Dr. Orhan Kemal Tavukçu hocamız önemli bilgiler verdi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Türkiye Yüzyılını gerçekleştirecek gençlerimizi bilinçli ve donanımlı olarak yetiştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız.” dedi.

Programa İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram, Belediye Başkanı Hakan Karagöz, MHP İlçe Başkanı Abdurrezzak Uzun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz, İkizdere Müftüsü Nizamettin Keskin, Gençlik Spor İlçe Müdürü

Murat Ekşi, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Kalemci, İlçe Hastanesi Müdürü Yakup Karasu veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş