KKTC ESKİ DİŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ ‘Dünya Basını bizi görmüyor’

KKTC ESKİ DİŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ ‘Dünya Basını bizi görmüyor’ -DÜNYA HAKLI DAVAMIZI GÖRMELİ’ İSMET KÖSOĞLU GİRNE-Türkiye Gazeteciler Federasyonu programı kapsamında Girne’de yapılan çalıştayda KKTC Eski Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile görüştüm. Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tanınmasında dünya kamuoyu desteğinin olmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Özdil Nami’dünya bizim haklı davamızı görmek istemiyor’dedi. Kıbrıs Dış Basın Birliğinin organize..

Tarih : Okunma : 24 Defa Okundu... Yorum Yap

KKTC ESKİ DİŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ ‘Dünya Basını bizi görmüyor’

-DÜNYA HAKLI DAVAMIZI GÖRMELİ’

İSMET KÖSOĞLU

GİRNE-Türkiye Gazeteciler Federasyonu programı kapsamında Girne’de yapılan çalıştayda KKTC Eski Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile görüştüm. Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin tanınmasında dünya kamuoyu desteğinin olmadığını söyleyen Dışişleri Bakanı Özdil Nami’dünya bizim haklı davamızı görmek istemiyor’dedi.

Kıbrıs Dış Basın Birliğinin organize ettiği toplantı sonrasında görüştüğüm Eski Dışişleri Bakanı ve bugünkü AB Müzakerecisi Özdil Nami şunları söyledi’biz Kıbrıs’taki hakkımızı dünya kamuoyuna tam anlatamadık. Dünya basını bize yalnız ve uzakta duruyor. Dünya basını bizi duymuyor. Türkiye’den sizlerin desteğiyle bizlerin sesi olunuz. Kamuoyu desteğini bulmak için yazılı ve görsel basında haklı davamızı iyi anlatmalıyız. Türkiye Basınının sesimize kulak vereceğine inanıyoruz. Bundan sonra daha dikkatli bir şekilde bizde Kıbrıs’tan sizlerle iletişim kurarak davamızda daha etkin olmak zorundayız.

Türk tarafı Kıbrıs’ta işgalci değildir. Çözümsüzlük Türk tarafında değil Rum tarafında meydana geliyor. Çözüm irademiz ortadadır.2014 yılında yapılan Annan Planı halk oylamasına sunularak biz Türk tarafı üzerimize düşeni yaptık ama çözümü bozan Rum tarafı olmuştur.11.2.2014 tarihli anlaşma yapıldı. Derviş Eroğlu zamanında, çözüm nasıl olacak tek sayfada anlaşılır. Mevcut statüko devam etmez. Federal çözüm olmalı. İki kurucu olmalı. Statükolar birbirine eşit, hiçbiri diğeri üzerinde hükümranlık yetkisinde olmamalı. Simdi Akıncı döneminde müzakereler görüşülüyor. Yüzlerce toplantı yapıldı. Kıbrıs’ta 2 taraf arasında ilerleme mümkün değildir. Güç Paylaşımı, Ekonomi, AB Konusu, Mülkiyet, Güvenlik ve Toprak gibi 6 ana konumuz var.

Tüm çabalarımız uluslar arası ilişkileri yanımıza çekmek. Kıbrıs Türk halkının üzerinde devam eden haksız uygulamalara son vermek istiyor. Medyanın önemini çok benimsiyoruz. Basınımızı yanımızda görmek istiyoruz. Bize yapılan haksızlıklar çok fazla İzolasyon ve ambargoların kalkması için çalışıyoruz Uluslararası kanallara çıkamıyoruz.’

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş