KENDİRLİ Cumhurbaşkanı Erdoğan İçin Neden Bu Kadar Önemli !

Türkiye’nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’nın, Siyasi hayatı boyunca bir çok kez ziyaret ettiği,Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ilk teşekkür ziyaretini Kendirli Beldesine yapması , ve her konuşmasında ” Kendirli bize yabancı değil ! biz de Kendirli’ye yabancı değiliz , yıllar öncesinde çok gittik geldik, bu Beldede çok özel muhabbetlerimiz anılarımız oldu. Yıllar sonra..

Tarih : Okunma : 35 Defa Okundu... Yorum Yap

Türkiye’nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’nın, Siyasi hayatı boyunca bir çok kez ziyaret ettiği,Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak ilk teşekkür ziyaretini Kendirli Beldesine yapması , ve her konuşmasında

” Kendirli bize yabancı değil ! biz de Kendirli’ye yabancı değiliz , yıllar öncesinde çok gittik geldik, bu Beldede çok özel muhabbetlerimiz anılarımız oldu. Yıllar sonra Başbakan olduk ve Başbakanlığım süresi içerisinde Kendirli için atılan adımlar malumunuzdur. Gönlümüzde özel bir yere sahip olan bu beldemizin özelliği her gün daha da güçlenerek devam ediyor”

Türkiye’nin halk tarafından seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk teşekkür ziyaretini 11Ekim 2014 günü Kendirli Beldesine yapması , Kendirlinin nedenli siyaset üstü kozmopolitlik bir konuma sahip olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Kendirli 1970 ‘li Yıllarından itibaren MSP’den başlayarak Milli Görüş lideri Merhum Prof . Dr Necmettin Erbakan’ın kurmuş olduğu partilere hep ev sahipliği yaparak , ön saflarda yer almasıyla ismi Türk siyasi tarihinde altın harflerle yazılmış bir Belde.

1980 askeri darbe sonrası Türkiye’de siyasi linçe maruz kalmış merkezlerden biride kendirli !

12 Eylül darbe anayasasına(1982) Kendirli yüzde 98 ile Türkiye’de topluca ‘hayır’ diyen tek yer olması neticesinde cuntacıların boy hedefi haline gelmişti , Referandumdan 6 ay sonra Kendirli beldesi , sanki başka bir ülkenin toprağı gibi Cunta rejimi tarafından askeri ablukaya alınarak halk her türü alanda büyük bir linç kampanyası ile karşı karşıya bırakımıştı (bu konuyla ilgili www.rizevizyon.com yayınlanıp büyük ses getiren “Kendirli de Darbe izleri” ne bakılabilir ).

12 Eylül darbe anayasasına 1982 yılında yapılan referandumda yüzde 98 ile ‘hayır’ diyen Rize’nin Kendirli beldesi, 2010 Yılında darbe anayasasında yapılan değişikliğe yüzde 97 ile evet diyerek bir kez daha Türkiye’nin gündemine oturmuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kendirli halkıyla ilişkileri çok eski tarihlere dayanır.REFAH Partisinin 1994 Yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesini Recep Tayyip Erdoğan ile kazandığı dönemlerde, Kendirli halkı İstanbul ve Rize’de daima Tayyip Erdoğan’ın yanında yer almıştır.

Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Olduğu Dönemlerde Rize’ye Gerçekleştirdiği ziyaretlerde bir çok defa Kendirli beldesini ziyaret edip konakladığı bilinmektedir.

Bunun içindir ki, efsene liderimizin Kendirliye karşı büyük hassasiyeti ve teveccühü olduğunu bir çok kez dile getirmiştir.

Ak Partinin il kurulduğu Yıllarda Belde halkı partiye mesafeli yaklaşsa da , 2009 Yılında yapılan belediye Başkanlığı seçimi kıl payı kaybetmişti. SP aldığı 1364 oya karşı Ak Parti 1305 oy almıştı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimleri öncesi 21 Mart tarihinde Rize’de Ak Partinin düzenlediği mitingde Erdoğan Kendirli Belediye Başkan Adayı Alaettin Serdar’a ”Alaattin bak. Seçimi kazanamayıp Bu işi bitiremezsen hemen kendini oraya ağaca as” ifadesinde bulunarak Kendirliyi ne denli önemsediğini bir kez daha yinelemişti. Serdar’ın seçimi ‘açık ara’ kazanmasını isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan

İlk yorumu siz yazın

betnis giriş
betnis
yakabet giriş